Rouven Besters CEO Red Kubes

Rouven Besters CEO Red Kubes

13-02-2023 (11:55) - Mensen

Red Kubes, de ontwikkelaar van Otomi, een platform dat Kubernetes productie ready maakt, kondigt vandaag aan dat Rouven Besters is benoemd tot Chief Executive Officer (CEO).

Rouven heeft een achtergrond in het cloud-native domein. Dit nieuws komt tegelijkertijd met de extra financiering van 1,1 miljoen euro die Red Kubes heeft opgehaald bij Capital Mills

“De strategische richting voor de volgende fase van de start-up staat vast”, zegt Rouven Besters. “De focus zal liggen op groei, go-to-market en executie. Het doel van de vorige fase was de ontwikkeling van Otomi, een platform dat automatisering, integratie en configuratie van alle vereiste elementen voor het gebruik van Kubernetes in productie levert.” Rouven was eerder werkzaam als Director van VMware Tanzu/Pivotal, waar hij het Noord-Europese go-to-market team leidde voor de moderne apps business afdeling van VMware. Sinds 2015 is hij bezig met de uitbreiding van cloudgebaseerde bedrijven. 

Extra financiering

Met de extra financiering van Capital Mills, wil Red Kubes softwareontwikkelaars en platform engineers verder ondersteunen in het automatiseren van de applicatie uitrol. "De markt voor Kubernetes ontwikkelt zich enorm snel en bedrijven hebben moeite om bij te blijven. Dit was het uitgangspunt voor Otomi en we zijn blij om te zien dat het product zich heeft ontwikkeld tot zijn uitgebreide en volwassen staat met tevreden gebruikers" aldus Erwin van der Veen, partner bij Capital Mills.