Topmanagers uit bedrijfsleven runnen Equal Pay Helpdesk van WOMEN Inc.

14-11-2022 (13:10) - Mensen

Op 14 november is het Equal Pay Day: vrouwen verdienen in Nederland gemiddeld 13,2% minder dan mannen, dus verdienen ze symbolisch niets meer vanaf deze dag tot het eind van het jaar.

In opdracht van WOMEN Inc. ontwikkelde Calamity Jane de campagne ‘Equal Pay Helpdesk,’ een campagne om bedrijven warm te maken voor het gelijk belonen van mannen en vrouwen. “We hebben ervoor gekozen om gelijk belonen neer te zetten als iets wat jou als bedrijf enorm veel kan opleveren. What’s in it for me, dat is interessant voor een werkgever. Dus daar hebben we de focus gelegd,” zegt Geerke Catshoek, creative director van Calamity Jane: “Zo kwamen we met het idee voor een helpdesk, die gerund wordt door topmanagers die al met gelijke beloning werken. Zij weten wat je te wachten staat.”

WOMEN Inc. kreeg de directie van bedrijven PwC, Van Lanschot Kempen, Sdu en Gasunie bereid om mee te werken. Minister van Gennip zal de call openen. “Het feit dat deze topmensen met overvolle agenda’s hier tijd voor vrijmaken en zich willen profileren als pioniers op het gebied van gelijke beloning geeft hoop voor de toekomst,” zegt Emma Lok, directeur Programma’s bij WOMEN Inc.

Op 14 november is om 14:00 de Equal Pay Helpdesk live.