Steun van S10 voor jongeren met psychische klachten

21-02-2022 (16:11) - Muziek

Na twee jaar uitstel vanwege corona kon eindelijk het speciale concert van S10 in Koninklijk Theater Carré doorgaan. Om jongeren met mentale klachten een hart onder de riem te steken hadden S10 en Carré honderden kaarten ter beschikking gesteld die vanuit MIND mochten verdeeld mochten worden onder hun volgers.
 
Carré heeft samen met Stien den Hollander (Edison-winnares, Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival 2022) dit speciale concert opgezet om jongeren met psychische problemen een hart onder de riem te steken. Met name in deze tijd is dat extra belangrijk, omdat veel jongeren het door de coronacrisis en de bijbehorende maatregelen psychisch zwaar hebben. MIND merkt dit ook uit de onderzoeken die zij de afgelopen twee jaar gedaan heeft onder mensen die zelf of in hun omgeving te maken hebben met psychische problemen.
 

Mentale gezondheid

Veel thema’s op dit gebied komen terug in de songs van S10, in het verleden worstelde ze zelf ook met haar mentale gezondheid. Bij het concert waren enkele honderden jongeren die kampen met psychische problemen gratis aanwezig bij het concert. MIND is een platform dat psychische problemen wil voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben ondersteunen. Dit doet de organisatie door informatie te bieden, onderzoek te doen, actie te voeren en directe hulp te bieden via de hulplijn MIND Korrelatie.