Virgil en Winne op zoek naar hét hiphoptalent van Nederland

05-11-2021 (12:17) - Muziek

Voor de nieuwste JBL-campagne slaat profvoetballer en hiphopfan Virgil van Dijk de handen ineen met rapper Winne: zij gaan op zoek naar hét hiphoptalent van Nederland, om samen een onvergetelijke mixtape te maken. De zoektocht start vandaag en loopt tot en met 19 november via jbl.nl/virgilsmixtape. De tape zal begin 2022 gereleased worden en is dan te beluisteren via verschillende streaming platforms.
 
Jong talent op sleeptouw nemen en samen een team bouwen. Als aanvoerder is Virgil helemaal thuis in die rol. Gecombineerd met zijn liefde voor muziek, maakt het hem geknipt voor het samenstellen van een eigen mixtape. Goede muziek is voor hem een echte motivation builder: vlak voor iedere wedstrijd luistert hij steevast naar zijn eigen playlist, om zichzelf helemaal op te laden, en al van jongs af aan luistert hij naar de hardste hiphopbeats.
 
Rapper Winne is voor hem altijd een grote inspiratiebron geweest. Deze Rotterdamse rapper maakte zich met zijn laatste album So So Lobi 2 hard voor meer verbinding tussen hiphopartiesten onderling. Voor het album bracht hij meer dan 30 artiesten bij elkaar. En precies naar die verbinding gaat JBL samen met Virgil en Winne nu ook op zoek: voor Virgil’s Mixtape starten zij een zoektocht naar hét nieuwe talent van morgen. Deze nog onontdekte hiphopartiesten kunnen zich aanmelden en maken zo kans om samen met Winne de studio in te duiken. Beatmakers, rappers, zangers en zangeressen krijgen zo de kans om onder begeleiding van Winne muziek te maken en samen een plaat te releasen waar geen hiphopliefhebber omheen kan: Virgil’s Mixtape.
 
“Met Virgil’s Mixtape willen we jong hiphoptalent de kans bieden zichzelf op de kaart te zetten. Zijn liefde voor hiphopmuziek samen met het talent en de expertise van Winne belooft al veel goeds. Als we daar de nieuwe sound van onontdekte artiesten aan kunnen toevoegen, gaat het los in de studio. Ik kijk uit naar de plaat die we volgend jaar kunnen gaan releasen.” Aldus Rez Kazzaz, Marketing Manager Nederland bij JBL.
 

Meedoen

Om kans te maken kunnen deelnemers* vanaf vandaag hun werk inzenden via de jbl.nl/virgilsmixtape. Dit kan een music video zijn, een live performance of muziekbestanden die Virgil en Winne moeten zien of horen. Uit de inzendingen selecteren Virgil en Winne de beste beatmakers, rappers en zangers/zangeressen die een belangrijke rol gaan spelen op Virgil’s Mixtape: zij gaan muziek maken onder begeleiding van Winne en samen gaan ze aan de slag met het creëren van de ultieme mixtape. Time to shine!
 
De mixtape wordt begin 2022 op verschillende streaming platforms gelanceerd.