Big Improvement Day dit jaar virtueel en openbaar

18-05-2021 (10:08) - Personal Growth

Op 19 mei 2021 vindt de viertiende editie van de Big Improvement Day (BID) plaats. Jaarlijks komt hier de top van de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven samen om de positieve veranderingen in Nederland te belichten, te stimuleren en te accelereren binnen de thema’s Educatie & Voedsel, Erkenning & Innovatie en Bewegen & Werk. Het grootschalige evenement wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken; een nieuwe locatie, een nieuwe dagvoorzitter, en het evenement zal online plaatsvinden waardoor het anders exclusieve gesloten evenement toegankelijk wordt voor alle geïnteresseerden.
 
Gedwongen door de komst van COVID19 en bijbehorende maatregelen, wordt het evenement dit jaar online gehouden. Het evenement wordt hierdoor eenmalig toegankelijk gemaakt voor alle geïnteresseerden en is gratis bij te wonen. Direct vanaf het podium van het gloednieuwe AFAS Theater in Leusden vindt de livestream plaats. Ook wordt de rol van dagvoorzitter door Charles Groenhuijsen overgedragen aan Jeroen Busscher. Samen met BID-intiatiefnemer Ralph van Hessen zal hij het evenement in goede banen leiden.
 

Sprekers

Met de overgang van off- naar online pakt de organisatie van de Big Improvement Day haar kansen om meer personen en instanties een podium te geven dan ooit tevoren. Dit jaar staan hier maar liefst ruim 50 sprekers, waaronder een diepte-interview met Kees Kruythoff die zich als CEO van plantaardige voedings-multinational LIVEKINDLY Collective inzet om het wereldwijde voedingssysteem te verduurzamen, en Arno Nienhuis, Directeur Benelux Talent Solutions van LinkedIn over de kansen op de Nederlandse arbeidsmarkt. Ook is er een digitale bijdrage van Koningin Máxima als erevoorzitter van Stichting Méér Muziek in de Klas, de presentatie van Marian van Happen (COO van RGF Staffing) en Nathalie van Berkel (Lid Raad van Bestuur van het UWV) over de evolutie van de werkgelegenheid in Nederland, en een rondetafelgesprek met onder andere Sportinnovator en voorzitter van NL Actief, Karin van Bijsterveld, over het in beweging krijgen van Nederland en de sportinnovaties die gaan leiden tot betere prestaties op de Olympische Spelen.