Agenda

Gi-ga-groene Kinderboekenweek

Festival

Gi-ga-groene Kinderboekenweek

ma 5 september 2022 t/m zo 16 oktober 2022 - Op 5 oktober start de Kinderboekenweek. Het thema is ‘Gi-Ga-Groen’. Bij Bibliotheek Rotterdam breken 10 dagen aan met een volle programmering. Met activiteiten in de vestigingen, festivaldagen op 9 en 16 oktober op de Centrale en de opening van een buurttuin op het Afrikaanderplein, kleuren de bibliotheken groen én wordt tegelijk de stad vergroend.

In de vestigingen en op de Centrale is er van alles te beleven. Zo zijn er wildplukwandelingen, komen er bekende schrijvers en kunnen kinderen mee op wildsafari met de Gebroeders Groen. In kidscolleges van Diergaarde Blijdorp leren ze meer over vleesetende planten en vlinders en in workshops wordt er gewerkt aan herfsthangers, botanische tekeningen en stop motion video’s over insecten. Ook zijn er heuse Bob Ross paintingparty’s! Het complete programma staat op de website van Bibliotheek Rotterdam.
 

Opening Kloostertuin

De Kinderboekenweek krijgt in Rotterdam een extra groen tintje op woensdag 12 oktober. Bibliotheek Rotterdam en Diergaarde Blijdorp slaan, samen met een aantal partners, de handen ineen om de stad te vergroenen. Op die dag wordt een openbare dierentuin op het Afrikaanderplein in Rotterdam-Zuid geopend. Het is de eerste openbare én inheemse dierentuin van Nederland. Met de tuin wordt bijgedragen aan een groenere, biodiversere stad voor iedereen, en aan een praktische leeromgeving waar kinderen meer te weten komen over stadsnatuur. Ze leren er over de dieren en planten die je daar kunt ontdekken, zoals insecten, wormen en vlinders. De tuin, die vooral eetbare planten bevat, wordt aangelegd met kinderen en bewoners uit de wijk en is helemaal in ‘dierentuin-stijl’ aangekleed. Nog meer leren over dieren, voeding en planten kan met de boeken uit de mini-bieb. In de toekomst zullen er in de tuin ook voorleesmomenten worden georganiseerd door Bibliotheek Rotterdam.
 

Praktisch

Wanneer: Activiteiten van 5 t/m 16 oktober, opening Kloostertuin op woensdag 12 oktober om 10.00 uur.
Waar: Diverse vestigingen
Tickets activiteiten: Gratis voor leden, €2,50 voor niet-leden. Voor meer info en het reserveren van kaarten zie https://www.bibliotheek.rotterdam.nl/kinderboekenweek