Agenda


Julidans: internationaal festival voor hedendaagse dans

Festival

Julidans: internationaal festival voor hedendaagse dans

za 2 juli 2022 t/m za 16 juli 2022 - Van 2-16 juli 2022 presenteert Julidans de actuele stand van zaken in de hedendaagse dans. In een breed programma zie je het werk van toonaangevende en eigenzinnige choreografen met verschillende culturele en disciplinaire achtergronden.?Op 14 locaties door de stad, met Internationaal Theater Amsterdam als festivalhart, laten zij meer dan veertig voorstellingen zien. Julidans is het festival voor internationale hedendaagse dans dat zowel kenners als nieuwsgierige geesten inspireert.

something to believe in

Al sinds de eerste editie in 1991 zoekt Julidans de grenzen van hedendaagse dans en performance op. Ook deze 31ste editie van het festival presenteert werk van choreografen die het experiment niet schuwen - en op zoek zijn naar een eigen taal. De voorstellingen dit jaar maken statements over de huidige tijd, verruimen onze blik op mogelijkheden voor de toekomst. Op de Julidans podia confronteren de dansmakers ons met hun visies. Ze geven ons?something to believe in. Hoopvol of apocalyptisch, feministisch of fantastisch. De verbeeldingskracht van dans wordt ingezet om ons opnieuw na te laten denken over thema’s zoals (gender)identiteit, menselijke relaties en klimaat.
 
Tijdens het festival verspreidt dans zich als een olievlek door Amsterdam – naast Internationaal Theater Amsterdam kom je Julidans tegen in Theater Bellevue, Melkweg, De Sloot, Meervaart, Bijlmer Parktheater, Podium Mozaïek, ICK Space for Dance Art, Stedelijk Museum Amsterdam en op verrassende locaties in de stad.