Agenda

Winterlezingen over 'Architectuur voor iedereen' in Arcam

Seminar

Winterlezingen over 'Architectuur voor iedereen' in Arcam

di 31 januari 2023 t/m di 28 februari 2023 - Voor de tiende keer organiseert Arcam een reeks lezingen tijdens de wintermaanden over verschillende actuele thema's binnen de architectuur in Amsterdam en omgeving.

Van Sluishuis naar Booking.com

In vijf lezingen worden vijf entreeprojecten vanuit de lens van toegankelijkheid besproken, onderverdeeld in de thema's wonen, openbare ruimte/OV, zorg, onderwijs en werken: Sluishuis, De Entree Amsterdam Centraal, Entreepark en Paviljoen Amsterdam UMC, Jakoba Mulderhuis en Booking.com Headquarters.

De ruimtelijke ontwerpers vertellen hoe het ontwerp tot stand is gekomen, wat het project bijzonder maakt en wat de grootste hobbels zijn geweest in de totstandkoming ervan. Met ervaringsdeskundigen en experts wordt er gekeken naar de fysieke toegankelijkheid van de ontwerpen.

Met het jaarthema van 2023 “Architectuur voor iedereen” wil Arcam bijdragen aan een architectuurdebat dat voor iedereen toegankelijk is. Ze richten zich specifiek op het vergroten van bewustzijn en interesse in de bouw- en ontwerpwereld.


Programma

Winterlezing #1: Sluishuis – Thema Wonen
Dinsdag 31 januari, 20.00 uur

Winterlezing #2: De Entree Amsterdam Centraal – Thema OV en Openbare Ruimte
Dinsdag 7 februari, 20.00 uur

Winterlezing #3: Entreepark en paviljoen Amsterdam UMC – Thema Zorg
Dinsdag 14 februari, 20.00 uur

Winterlezing #4: Jakoba Mulderhuis – Thema Onderwijs
Dinsdag 21 februari, 20.00 uur

Winterlezing #5 Booking.com Headquarters – Thema Werken
Dinsdag 28 februari, 20.00 uur

 

Tickets en info

Alle Winterlezingen vinden plaats op dinsdagavond in het nieuwe hoofdkwartier van Lieven de Key, ontworpen door Studioninedots en Delva, aan de Hoogte Kadijk in Amsterdam Centrum.

Tijd: inloop 19.30 uur, aanvang 20.00 uur, einde 21.30 uur
NB: na aanvang van de lezing is het niet meer mogelijk om de zaal in te komen.
Adres: Lieven de Key HQ, Hoogte Kadijk 179-189, 1018 BK Amsterdam
Toegankelijkheid: De locatie is rolstoeltoegankelijk. Heb je extra ondersteuning (zoals een gebarentolk) nodig om dit evenement bij te wonen, bel of mail dan naar Arcam via 020 620 48 78 of arcam@arcam.nl
Tickets per lezing: € 15,-