Dankzij 3FM krijgen twee kunstenaars plek in Groninger Museum

Dankzij 3FM krijgen twee kunstenaars plek in Groninger Museum

03-06-2024 (12:37) - Audio

3FM-dj Wijnand Speelman heeft de winnaars van bekend gemaakt van de wedstrijd 3FM: Tussen Kunst & Niets, waarmee de deelnemers kans maakten om de hele zomer met hun kunstwerk in het Groniger Museum te hangen. De gelukkige winnaars zijn Ard Huizinga en Michelle Temminghoff.

Een aantal weken geleden was in het nieuws dat een medewerker van een museum in het Duitse München illegaal een spijkertje in de muur had geslagen om daar zijn eigen werk op te hangen. Dat bracht 3FM-dj Wijnand Speelman op een idee. “Wat als we, legaal, regelen dat het kunstwerk van één van onze 3FM-luisteraars de hele zomer in een museum kan hangen?”, liet hij horen in de ochtendshow.

Het Groninger Museum was bereid die ruimte vrij te maken voor een luisteraar, die straks tussen de vaste collectie met werken van bijvoorbeeld Hendrik Werkman en Johan Dijkstra komt te hangen. Luisteraars konden tot en met dinsdag 28 mei hun kunstwerk opgeven voor 3FM: Tussen Kunst & Niets. De kunstwerken zijn beoordeeld door het Groninger Museum, in overleg met het Wijnand in de Ochtend-team.

'Colorful days'

Ard Huizinga (49) uit Rotterdam is een van de 3FM-luisteraars die zijn kunstwerk deze zomer in het Groninger Museum kan bewonderen. Zijn werk, genaamd 'Colorful Days' is 70 x 100 cm groot. Over zijn inspiratie voor het werk zegt hij: “elke dag loop ik hier langs. Elke dag is het anders. Elke dag heeft een eigen kleur”. Andreas Blühm en Marlon Steensma, namens het Groninger Museum: “Dit schilderij zou zo tussen de werken van de Groninger Kunstenaarsgroep De Ploeg kunnen hangen, de kleurstelling en het onderwerp is passend. Een boom in een landschap dat met verve is geschilderd.”

'Time and Space'

Michelle Temminghoff (25) uit Groenloo is de tweede winnaar met haar kunstwerk ‘Time and Space’ van 100 x 100 cm groot. Haar werk omschrijft ze als “het moeten meegaan met een tijd waarin de verwachtingen heel erg hoog liggen. Het gevoel hebben dat je dit niet aan kan en daardoor stukje voor stukje afbrokkelt”. Andreas Blühm en Marlon Steensma, namens het Groninger Museum: ‘’Dit werk past goed bij het ruwe, graffiti-achtige waar het Groninger Museum in gespecialiseerd is. Het is erg expressief en werpt ook vragen op naar al dan niet verborgen betekenissen.’’