“Fundamentele erkenning voor elektronische muziek als podiumkunst”: ook subsidie voor ADE

“Fundamentele erkenning voor elektronische muziek als podiumkunst”: ook subsidie voor ADE

04-07-2024 (12:33) - Audio

Stichting Amsterdam Dance Event (ADE) is een meerjarige subsidie toegekend van het Fonds Podiumkunsten voor de periode 2025-2028. ADE organiseert jaarlijks de meest toonaangevende conferentie voor de elektronische muzieksector wereldwijd en het grootste internationale clubfestival met circa 500.000 bezoekers.

Directeur Jan-Willem van de Ven is vastberaden om de ambities die mogelijk worden gemaakt door de toekenning zo groots mogelijk te benutten: “De toekenning van deze meerjarige subsidie door het Fonds Podiumkunsten is een belangrijke steun voor ADE als organisatie, maar ook een erkenning van elektronische muziek als volwaardige kunstvorm en culturele kracht. ADE gaat hierdoor nog meer ruimte geven aantalentontwikkeling, unieke kunstprojecten en experiment binnen de elektronische muziek. We kijken ernaar uit om onze rol als wereldwijd toonaangevend platform verder te versterken.” 

De toekenning van het FPK is een erkenning van de bijdrage aan de ontwikkeling van elektronische muziek. Fonds Podiumkunsten: "De commissie vindt dat het festival in het gehele festivallandschap, en specifiek in de wereld van elektronische muziek, een bijzondere plaats inneemt als kennis-en presentatieplatform. Dit is volgens haar zichtbaar door de aandacht die naar talentontwikkeling uitgaat voor makers, maar ook voor de (young) professionals achter de schermen via programma’s als ADE LAB. Dat komt tot uiting middels het festivalprogramma waarin nieuwe artiesten een podium krijgen en tevens via de ruimte die het festival creëert voor nieuwe stromingen in de elektronische muziek die het grote publiek nog niet hebben bereikt."