Genomineerden 3FM Awards bekend, stembussen geopend

13-03-2023 (17:04) - Audio

De genomineerden voor de 3FM Awards, jaarlijkse publieke popprijzen voor de beste Nederlandse acts en artiesten, zijn bekendgemaakt. NPO 3FM-dj’s Barend van Deelen en Nellie Benner hebben de laatste categorie in hun middagshow op 3FM onthuld en daarmee de stembussen voor de 3FM Awards geopend.

Onder anderen S10, RONDÉ, Son Mieux, Goldband en Maan maken kans om op donderdag 23 maart in poppodium PAARD in Den Haag met een award naar huis te gaan. Reizigers in Den Haag kunnen hun stem op een unieke manier uitbrengen: in de 3FM Awards Stemtram die op maandag 13 maart van Scheveningen naar het PAARD in Den Haag rijdt.

Stemmen

Stemmen kan vanaf vandaag via 3FM.nl/awards. Luisteraars bepalen wie er op donderdag 23 maart met een 3FM Award voor onder andere Beste Artiest of Beste Groep naar huis gaat. De presentatie van de awardshow is in handen van 3FM-dj Justin Verkijk, de awards worden uitgereikt door Barend van Deelen, Nellie Benner, Vera Siemons, Eva Koreman, Rob Janssen en Wijnand Speelman. Zie hieronder het overzicht van de genomineerden voor de 3FM Awards.

Genomineerden 3FM Awards 2023

Beste Artiest
Antoon
Duncan Laurence
Joost
Maan
S10

Beste Groep
DI-RECT
Goldband
RONDÉ
Son Mieux
Wies

Beste Song
Antoon – Hallo
Claude – Ladada
DI-RECT – Through The Looking Glass
Duncan Laurence – Electric Life
Goldband – Noodgeval
Maan ft. Goldband – Stiekem
RONDÉ – Love Myself
S10 & Froukje – Zonder Gezicht
Son Mieux – Multicolour
Vices – I Had A Name

Beste Album
Elephant – Big Thing
Joost – Fryslan
Personal Trainer – Big Love Blanket
S10 – Ik Besta Voor Altijd Zolang Je Aan Me Denkt
Sef – Vlag

Beste Indie Act
Naaz
Prins S. en de Geit
Sophie Straat
The Vices
Wies

Beste Samenwerking
Froukje ft. S10 – Zonder Gezicht
Maan ft. Goldband – Stiekem
Martin Garrix ft. JVKE – Hero
S10 ft. Mula B. – De Ergste Dag
Sef ft. Willem – Anorak

Beste Nieuwkomer
Claude
Coloray
Elephant
Loupe
Néomí

Daarnaast reikt de zender de Schaal van Rigter uit, de 3FM Award voor het meest gedraaide Nederlandse nummer op 3FM van het afgelopen jaar. Vorig jaar mocht Rondé de award in ontvangst nemen voor het nummer ‘Hard To Say Goodbye’.

Laatste kaarten

De 3FM Awards zijn uitverkocht, maar voor wie er toch graag bij wil zijn, geeft 3FM vanaf deze week de allerlaatste kaarten weg. Luisteraars maken kans via 3FM, de online kanalen van 3FM en de podcast van de 3FM-ochtendshow Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Publiek wordt op donderdag 23 maart getrakteerd op optredens van niemand minder dan RONDÉ, Son Mieux en Prins S. en de Geit. Ga voor meer informatie naar 3FM.nl/awards.

De 3FM Awards zijn via 3FM, 3FM.nl en de 3FM-app te volgen. Beelden van de show zijn na afloop terug te vinden op de online kanalen van 3FM.