Golazo Brands en FC Afkicken lanceren podcast  De Beslissers in sportmarketing

Golazo Brands en FC Afkicken lanceren podcast De Beslissers in sportmarketing

27-09-2024 (17:55) - Audio

FC Afkicken-host Neal Petersen en Guido Klomp, directielid van Golazo Brands duiken voor deze nieuwe serie in de wereld van sport en business. Ze gaan in gesprek met beslissers en invloedrijke figuren in de sport én het bedrijfsleven. Hoe versterken hun merken elkaar? De podcast biedt waardevolle inzichten en inspirerende verhalen voor sportliefhebbers, vakgenoten en marketing-professionals.

Actuele thema’s binnen de sportwereld, trends in sportmarketing, de groei van sportevenementen en  sportsponsoring worden aangestipt – met als leidraad hoe sport en business elkaar beïnvloeden en versterken. Naast directeuren en bestuurders, sluiten ook regelmatig atleten en experts uit de sportindustrie aan.

PSV en Brainport Eindhoven

Hoe krijg je je merknaam op een voetbalshirt, zonder daarvoor te hoeven betalen? In de eerste aflevering vertellen Frans Janssen, commercieel directeur van PSV, en Paul van Nunen, directeur van Brainport Eindhoven, over een van de meest unieke sponsorships in de wereld. Een consortium van bedrijven - ASML, CSU, Jumbo Supermarkten, Philips, Swinkels Family Brewers en VDL Groep – dragen samen bij om de naam van een regio op de kaart te zetten. Het gesprek belicht de keuzes van de voetbalclub, de bijzondere werking van dit ecosysteem en het belang voor de Brainport-regio. Frans Janssen: “Veel clubs en sportbonden kloppen bij me aan. Ik zeg tegen iedereen: het moet in het DNA van de regio zitten om een samenwerking als deze aan te kunnen gaan. Het is nogal iets, jezelf wegcijferen voor een groter belang.” Natuurlijk ontbreekt een korte vooruitblik op de toekomst niet.


De eerste aflevering van ‘De Beslissers in sportmarketing’ is vanaf vrijdag 27 september te beluisteren op alle grote podcastplatformen, waaronder Spotify, Apple Podcast en YouTube. De nieuwe aflevering met Dave Dekker (commercieel directeur KNVB) en Peter Lansaat (Head of sponsoring Albert Heijn) verschijnt op 25 oktober.