Nxt Museum lanceert nieuw seizoen van de podcast: 'But Is I.T. Art?'

Nxt Museum lanceert nieuw seizoen van de podcast: 'But Is I.T. Art?'

27-12-2022 (12:24) - Audio

Wat gebeurt er op het kruispunt van kunst, technologie, wetenschap en geluid? Hoe ziet de kunst van de toekomst eruit? Hoe reflecteren kunstenaars op nieuwe media en hoe verleggen zij de grenzen van de technologie? De nieuwe podcast 'But Is I.T. Art?' beantwoordt al deze vragen en meer.

Het Amsterdamse Nxt Museum - de thuishaven van New Media Art - heeft een nieuw seizoen van hun podcastserie gelanceerd die nieuwe mediakunst en opkomende technologie in de spotlights zet. Met de 1e aflevering, die verschijnt op 28 december 2022, staat de podcast van het NXT museum in het teken van de kunstwerken en thema's van de tentoonstelling UFO - Unidentified Fluid Other. Door te praten met de kunstenaars, curatoren, maar ook mensen buiten het museum, wordt er besproken hoe de kloof tussen het digitale en het fysieke steeds vloeibaarder wordt, zoals de naam van de tentoonstelling suggereert.

Zes afleveringen zullen zich afspelen rond een thema dat in de tentoonstelling naar voren komt en dat bijdraagt aan het creëren van een kruising tussen de digitale en de fysieke wereld. Deze thema's zijn: WEB 3, speelsheid, mythologie, digitale identiteit, gender. De laatste aflevering zal de conclusie trekken hoe al deze kunstenaars een brug hebben geslagen tussen het digitale en het fysieke en hoe die brug in de toekomst nog gemakkelijker toegankelijk zal worden.

De podcast wordt gehost en geproduceerd door media art expert Viktor Vandevelde en bevat onder meer interviews met de kunstenaars uit de tentoonstelling 'UFO - Unidentified Fluid Other', de curator van de tentoonstelling Bogomir Doringer, Merel Van Helsdingen, algemeen directeur en oprichter van het museum, en Jesse Damiani, directeur Simulation Literacies bij Nxt Museum.

Credit: Foreign Nature by Julius Horsthuis at Nxt Museum - featured in Episode 5 of But is I.T. Art?