Omroep ZWART komt met journalistieke feelgood radioshow

Omroep ZWART komt met journalistieke feelgood radioshow

04-01-2024 (10:43) - Audio

Met Mandy! is het nieuwe radio-uurtje van ZWART op NPO Radio 1. Vanaf 7 januari zal presentatrice Mandy Woelkens luisteraars iedere zondagavond voorzien van een dosis goed nieuws.

Mandy Woelkens: “In uitdagende tijden willen wij met positief nieuws het lichtpuntje zijn voor radioluisteraars. Veerkracht en verlichting brengen in het huidige politieke en journalistieke klimaat is waar dit programma voor staat.” De nieuwe feelgood radioshow staat in het teken van verbindende verhalen die de kracht van mens, maatschappij en media belichten.

Positieve samenleving

In Met Mandy! gaat Woelkens elke zondagavond in gesprek met gasten die opmerkelijke veerkracht tonen, vernieuwende denkers zijn, of een positieve impact op de maatschappij maken. Ze behandelt thema's als inclusiviteit, gezondheid, duurzaamheid, educatie, kunst en ongelijkheid en bespreekt innovatieve oplossingen en initiatieven die bijdragen aan een meer gelijke samenleving. Daarbij focust Woelkens zich ook op de rol van media bij het creëren van bewustzijn en positieve verandering.

Visuele radioshow

ZWART heeft de ambitie om met Met Mandy! het best beluisterde avondprogramma van NPO Radio 1 te worden. De radioshow onderscheidt zich door de nadruk te leggen op persoonlijke interviews, reportages, vernieuwende columns en een muziekselectie resonerend met de thema’s en verhalen uit de show. Columnisten die meewerken zijn onder anderen Quinty Misiedjan, Sahil Amar Aïssa, Pete Wu en Samya Hafsaoui. Met een sterke focus op de visuele presentatie van de show streeft de omroep naar een innovatie tussen radio en beeld om de afleveringen en fragmenten ook online zichtbaarheid te geven.

Mandy Woelkens

Met de frisse blik en het unieke vermogen van Woelkens om kleur te geven aan elke ruimte, is zij voor ZWART de ideale keuze voor dit radioprogramma. “Haar uitgesproken en authentieke aanpak in combinatie met een natuurlijke nieuwsgierigheid past naadloos bij het programma dat we willen neerzetten. Als een veelzijdig mediafiguur én nieuw gezicht bij ZWART, zal Mandy iedere zondagavond voor een verfrissend feelgood uurtje zorgen’, aldus Akwasi Ansah, directeur van ZWART.

Met Mandy! is vanaf 7 januari iedere zondag te horen op NPO Radio 1 van 21.00 tot 22.00 uur. De afleveringen zijn terug te luisteren via Spotify.