Oudste ziekenhuis van Nederland lanceert eigen track

Oudste ziekenhuis van Nederland lanceert eigen track

16-10-2023 (16:06) - Audio

Sinds 16 oktober heeft Reinier de Graaf, als eerste ziekenhuis van Nederland, officieel een eigen track, nu op Spotify te beluisteren.

Het nummer ‘Je Ziekenhuis Voor Het Leven’ is ontwikkeld in samenwerking met TAMBR en heeft als doel de medewerkers en patiënten van Reinier de Graaf te verbinden, te verblijden en de herkenbaarheid van het ziekenhuis te vergroten.

Intensieve samenwerking

Bij de ontwikkeling van de muzikale identiteit was een groep van 35 medewerkers betrokken, bestaande uit medisch specialisten, verpleegkundigen en stafmedewerkers. Onder begeleiding van TAMBR werkten zij intensief samen in het creatieve proces, van het vormgeven van de muzikale strategie tot de opnames in de studio.

Verpleegkundige Mandy Richel zong de track in: “Elke dag werken we hard om alle patiënten de beste zorg te verlenen. Tijdens dit muziekproject verbonden we collega’s op een andere manier. Dat was heel waardevol. En muziek is ook belangrijk voor onze patiënten. "Het verlicht pijn en neemt zorgen weg.”

Gynaecoloog Banut Verbruggen bespeelde de piano: “Het is een warm, positief en modern nummer geworden. Hieruit blijkt onze oprechte aandacht voor onze patiënten, onze innovatiekracht en ambitie om onze zorgverlening elke dag te verbeteren.”

Brede toepassing

De track en daarvan afgeleide composities zullen worden ingezet in de zorgverlening, bij evenementen en ter ondersteuning van communicatie-uitingen zodat iedereen het oudste ziekenhuis van Nederland ook muzikaal gaat herkennen. Ook gaan zorgprofessionals onderzoeken hoe zij muziek nog meer kunnen integreren in hun patiëntenzorg.

Over TAMBR

Met expertise in marketing en muziek bouwt TAMBR aan een beter klinkende wereld. Van kenmerkende soundlogo's tot complete muzikale huisstijlen. Met behulp van hun data-gedreven methode helpt TAMBR marketeers zo de kracht van sonic branding optimaal te benutten.

Over Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf Gasthuis is het oudste ziekenhuis van Nederland, gevestigd in Delft en opgericht in 1252. Het ziekenhuis heeft de ambitie het meest verbonden ziekenhuis van Nederland te worden, voor patiënten en medewerkers.