Podcast ‘Gek op witte mannen’ onthult blinde vlekken en vooroordelen op de werkvloer

Podcast ‘Gek op witte mannen’ onthult blinde vlekken en vooroordelen op de werkvloer

04-10-2024 (12:40) - Audio

Rixt Herklots en Sacha Martina lanceren op 4 oktober hun podcast Gek op witte mannen’ waarin zij dieper ingaan op de stigma’s, vooroordelen en blinde vlekken in de werkomgeving. Door bewust tijdens Diversity Week te lanceren, hopen de makers het debat rondom diversiteit en inclusie op de werkvloer nieuw leven in te blazen en luisteraars te inspireren tot verandering.

In “Gek op witte mannen – de Podcast” combineren Herklots en Martina hun expertise op het gebied van Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DE&I) met hun persoonlijke ervaringen en inzichten. De podcast onderzoekt hoe onbewuste vooroordelen, machtsstructuren en blinde vlekken nog altijd de manier waarop we samenwerken beïnvloeden. Het doel? Het gesprek aangaan en taboes doorbreken – op een toegankelijke, prikkelende en vaak humoristische manier.

Rixt Herklots, Social Impact Strateeg en ervaren DE&I consultant, en Sacha Martina, ondernemer met ruim 12 jaar ervaring in People en Culture en co-founder van House of Inclusion, nemen luisteraars mee door inspirerende verhalen en eerlijke gesprekken. Samen belichten zij de manieren waarop organisaties inclusiever kunnen worden en de voordelen die dat met zich meebrengt voor zowel werknemers als werkgevers.

 

De podcast wordt ontwikkeld in samenwerking met Double-O, een creatief mediabureau uit Haarlem, en zal iedere 2 weken te beluisteren zijn op populaire platforms zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

 

Luister de aflevering hier: https://www.buzzsprout.com/2408492/episodes/15861934