Podimo komt met podcast over schimmige praktijken Joran van der Sloot

25-07-2023 (14:10) - Audio

In de vierdelige podcastserie 'De vrienden van Joran' gaat journalist Ilan Hoekstra achter de vrienden en vertrouwenspersonen van Joran van der Sloot aan.

Op 10 juni 2023 is Stan P., vertrouwenspersoon en handlanger van de Nederlandse crimineel, gearresteerd in Spanje, waar hij voortvluchtig was. Hij wordt gearresteerd op verdenking van grootschalige witwaspraktijken, waarbij vermoedelijk aanzienlijke bedragen zijn verdiend door het hacken van online casino’s. Deze bedragen zouden indirect overgemaakt worden naar Joran in de Peruaanse gevangenis. 

Achtergrond

In deze serie neemt Ilan Hoekstra de luisteraars mee in de connecties die Joran van der Sloot vanuit zijn gevangeniscel onderhoudt. Van der Sloot werd wereldwijd bekend door zijn betrokkenheid bij de verdwijning van Natalee Holloway in 2005. Twee jaar later bouwde hij een vriendschap op met Stan P. Op 9 juni j.l. is Van der Sloot uitgeleverd door Peru aan de VS, waar hij wordt beschuldigd van afpersing van Natalee Holloway’s moeder. De start van deze rechtszaak wordt binnenkort verwacht.

‘De vrienden van Joran’ begint wanneer Ilan tijdens de eerste corona-lockdown in 2020 in Peru op vakantie is en stuit op een Skypegesprek tussen Joran van der Sloot en een onbekende jongen (Stan P.). Vanuit zijn hotelkamer begint Ilan een jarenlange zoektocht, resulterend in deze podcast. De eerste aflevering van de vierdelige reeks ‘De vrienden van Joran’ is vanaf 25 juli te beluisteren op Podimo.

llan Hoekstra (30) werkte voorheen als presentator, verslaggever en podcastmaker bij NPO Radio 1 en BNR Nieuwsradio.