16 topchefs koken in Koninklijk Paleis voor Free Heri Heri For All

16 topchefs koken in Koninklijk Paleis voor Free Heri Heri For All

17-05-2023 (12:04) - Bucket list

Op 1 juli wordt in Nederland met Keti Koti de afschaffing van de trans-Atlantische slavernij in juli 1873 herdacht. KIP Republic organiseert voor deze gelegenheid, voor de vierde keer, Free Heri Heri For All. Ter nagedachtenis aan het slavernijverleden en om het verleden met het heden te verbinden kan door het hele land gratis en gezamenlijk het Surinaamse gerecht Heri Heri gegeten worden. Voor de hoofdstad worden de maaltijden in het Koninklijk Paleis Amsterdam bereid.

In de keuken van het Paleis gaat een speciaal kookteam van zestien topchefs met Afro-Caribische en Surinaamse roots in samenwerking met medewerkers van de Dienst van het Koninklijk Huis en inwoners van Amsterdam gezamenlijk in drie dagen 7.000 Heri Heri’s bereiden. Deze worden gedistribueerd onder de deelnemende organisaties in Amsterdam.“Het is een eer voor ons dat Koning Willem-Alexander zijn keuken openstelt om in het Koninklijk Paleis Amsterdam Heri Heri te koken. Op deze manier hopen wij ook zijn boodschap om samen te verbinden te ondersteunen”, zegt Ayra Kip.

Herdenkingsjaar Slavernijverleden

Met ingang van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden wordt aan Paleisbezoekers het publieksboekje ‘Sporen van Slavernij in het Koninklijk Paleis Amsterdam’ uitgereikt, waarin verschillende experts aan het woord komen. Ook worden hierover rondleidingen gegeven en is een scholenprogramma samengesteld.