17 meter grote projecties van Jimmy Nelson en Klimt nu ook ‘s avonds te zien in Amsterdamse Fabrique des Lumières

03-07-2023 (11:41) - Bucket list

Fabrique des Lumières, het grootste digitale kunstcentrum van Nederland, is vanaf zaterdag 8 juli tot en met zondag 3 september ook in de avonduren te bezoeken. Dit is een primeur sinds de opening op het Amsterdamse Westergasterrein, in april vorig jaar.

De ‘Summer Nights’ worden woensdagavond 5 juli al afgetrapt met een eenmalige lezing van de Brits-Nederlandse kunstenaar Jimmy Nelson. Vanaf zaterdag is de expositie van Jimmy Nelson voor het grote publiek te zien tussen 18.30 en 21.30 uur. Overdag blijft de expositie ‘The Endless Enigma’ van Dali te bezoeken.

Het is voor het eerst dat Fabrique des Lumières ook in de avond open is. “We zijn ontzettend trots dat we na een succesvol eerste jaar deze zomer onze openingstijden kunnen uitbreiden en zo nog meer kunstliefhebbers kunnen ontvangen,” aldus Patrick Alders, oprichter en directeur van Fabrique des Lumières. “Bovendien krijgen zo de mensen die de expositie van Jimmy of van Klimt hebben gemist met deze zomeravonden een tweede kans.”

Startschot met lezing Jimmy Nelson

De Summer Nights worden op woensdag 5 juli afgetrapt tijdens een speciale lezing door Jimmy Nelson. Hier zal de Brits-Nederlandse kunstenaar een exclusieve kijk achter de schermen geven bij zijn expositie ‘The Last Sentinels: Heroes from Near and Far’. Tijdens deze avond neemt Jimmy Nelson de aanwezige gasten mee in de visie achter zijn volledige oeuvre. Ook vertelt hij over de totstandkoming van zijn bekendste foto’s en hoe hij met werk aandacht wil vragen voor het belang van de bescherming van cultureel erfgoed.

Klimt en Hundertwasser

Vanaf 7 augustus staan de Summer Nights in het teken van de Oostenrijkse Gustav Klimt. Tot en met 3 september wordt de expositie Goud en Kleurrijk wegens succes opnieuw vertoond. De tentoonstelling laat bezoekers de Weense meesterwerken uit de negentiende eeuw op een totaal nieuwe manier ontdekken, zoals Klimt’s beroemde schilderij De kus die op groot formaat voorbij komt. De reeks beelden in de expositie neemt de bezoeker mee van het Kunsthistorisches Museum in Wenen naar De Wiener Secession met de kenmerkende Art Nouveau-stijl. Gouden en felgekleurde portretten, landschappen en naakten komen voorbij.

Over Summer Nights

De Summer Nights zijn te bezoeken vanaf zaterdag 8 juli, de gehele maand augustus en tot en met zondag 3 september. Er zijn drie verschillende exposities die je kunt bezoeken: Dali, Jimmy Nelson en Klimt & Hundertwasser.