CinemAsia Film Festival 2024

CinemAsia Film Festival 2024

06-02-2024 (16:09) - Bucket list

Van 5 t/m 10 maart is het CinemAsia Film Festival terug in de Amsterdamse filmtheaters Studio/K, Rialto De Pijp en Rialto VU. Het programma van deze 16e editie, dat in het teken van haar 20-jarige bestaan staat, is bekend.

De brede selectie van maar liefst 58 films, waarvan 33 feature films en 25 korte films, brengt de veelzijdigheid en dynamiek van Azië in beeld. De COMPETITIE selectie belicht het werk van zeven nieuwe garde filmmakers uit China, India, Indonesië, Japan, Maleisië, Mongolië en de Filipijnen, die beoordeeld worden door de internationale jury: Wei Shujun, Marit van den Elshout en Martin Schwab. De PANORAMA selectie toont de rijkdom aan thema’s en genres van de Aziatische cinema. Ook vormt CinemAsia een creatief platform voor Aziatische mediamakers van eigen bodem en besteedt deze jubileumeditie extra aandacht voor de uiteenlopende verhalen over de Aziatische gemeenschappen in Nederland en Europa.

Openingsfilm

Bioscooprelease van de Telefilm HAPPY PALACE van Nicole van Kilsdonk, Yan Ting Yuen en Ilse Ott ter viering van 20 jaar Aziatisch-Nederlandse makerschap. Een groot deel van de cast en crew is betrokken bij CinemAsia. 

Slotfilm

Laha Mebow, de eerste inheemse vrouwelijke regisseur van Taiwan, brengt een unieke en hartverwarmende inkijk in de waarden en uitdagingen van een hedendaagse familie wiens leven nog sterk verbonden is met de oude Atayal-cultuur.