ESNS breidt uit met 24 Nederlandse acts

16-11-2023 (14:02) - Bucket list

Noorderslag, het festival op zaterdag, waar Nederlands talent centraal staat, breidt dit jaar uit met een programma in de namiddag.

Vanaf 15:00 zijn festivalbezoekers welkom in De Oosterpoort in Groningen, waar vanaf 16:00 de eerste acts het podium zullen betreden. Noorderslag presenteren de nieuwe Nederlandse acts zich op negen verschillende podia, met de uitreiking van de Popprijs als jaarlijks terugkerend hoogtepunt.

Nederlandse muziekindustrie

Ook op zaterdag is De Oosterpoort het epicentrum van de Europese en Nederlandse muziekindustrie. Bezoekers aan de jaarlijkse muziekconferentie zijn de gehele dag in De Oosterpoort aanwezig voor het conferentieprogramma, wat in de namiddag naadloos overgaat in het festival. Een gevarieerd aanbod van eten en drinken zorgt ervoor dat bezoekers de hele dag in De Oosterpoort kunnen verblijven.

Nederlandse acts

Een tiental Nederlandse acts spelen op de woensdag, donderdag of vrijdag op Eurosonic, waaronder: Iron Jinn, Julia Sabaté, Loupe, MAURINO, Pip Blom, ROLROLROL en The Vices. Eerder maakte ESNS al bekend dat o.a. Claude, Froukje, Idaly en Joost op het jaarlijkse showcasefestival spelen. Ontdek alle Nederlandse namen in de line-up hier.

O.a. Pip Blom, Quique, The Indien, The Vices en Yung Dada zijn bevestigd. Noorderslag begint dit jaar al in de namiddag. Daarnaast zijn er 81 opkomende Europese acts geselecteerd voor het jaarlijkse vierdaagse showcasefestival ESNS, van 17 t/m 20 januari in Groningen. Festivaltickets en conferentieregistraties zijn nu te koop.