EW Klimaattop 2023: Tijd voor klimaatoptimisme

EW Klimaattop 2023: Tijd voor klimaatoptimisme

26-10-2023 (10:06) - Bucket list

Hoe gaan de kolencentrales miljoenen tonnen CO2 uit de lucht halen? Waarom investeert Shell op Pernis niet langer in fossiel, maar wel in biokerosine? Hoe gaat Tata Steel ‘groen staal’ maken? Hoe maakt KLM vliegen minder vervuilend? En tegen welke problemen lopen deze bedrijven op bij de uitvoering van die plannen?

Op woensdag 1 november houdt opinieweekblad EW zijn eerste EW Klimaattop in het AFAS Theater in Leusden. In het bedrijfsleven circuleren veel plannen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, maar berichten daarover verdwijnen in het vaak sombere klimaatnieuws. Daarom organiseert EW de EW Klimaattop, waar de vier grootste uitstoters van Nederland hun plannen toelichten en uiteenzetten welke drempels nog uit de weg moeten worden geruimd.

Wensen van het bedrijfsleven

Tijdens het tweede deel van de middag zullen Henri Bontenbal (CDA), Silvio Erkens (VVD), Rob Jetten (D66) en Mona Keijzer (BBB) reageren op de wensen van het bedrijfsleven. Wat is de rol van de overheid en hoe kan die de bedrijven helpen hun plannen te realiseren? Het programma vangt aan om 14.00 uur en duurt tot circa 18.00 uur.