Hattrick voor Natural Wine Festival in de Hallen

Hattrick voor Natural Wine Festival in de Hallen

10-10-2024 (13:44) - Bucket list

Op 16 november vindt de derde editie van het Natural Wine Festival Amsterdam plaats in De Hallen. Met een paar honderd open wijnen om te proeven, een uitgebreide saké tasting, vijfentwintig workshops, een pop-up restaurant, oesterbar met wine-pairings en minimarkt krijgen wijnliefhebbers een kijkje in de wereld van natuurwijn.

Het wijnfestival heeft als doel om verder te gaan dan de hype en de bezoeker mee te nemen in de wereld van de natuurwijnmaker. Een wereld van ecologische landbouw, vakmanschap en joie de vivre. Wijnmakers uit heel Europa zijn persoonlijk aanwezig.

Workshops, masterclasses en veel meer

NWFA biedt naast wijnproeven een divers programma vol workshops en masterclasses. Zo kun je bijvoorbeeld meedoen aan een workshop natuurwijn voor beginners of meer leren over champagne tijdens de bruisende workshop door L'atelier du `Champagne. Verder presenteren geselecteerde importeurs hun wijnmakers en er zijn een aantal nieuwe wijnmakers aanwezig met wijnen die voor het eerst in Nederland te proeven zijn.

Niet alleen voor havermelkelite

Natuurwijn kwam internationaal onder de aandacht toen toprestaurant Noma het twintig jaar geleden op de kaart zette. Peter van Rhoon, founder en creatief directeur NWFA: “Natuurwijn mag dan een snelgroeiend segment zijn in de stedelijke horeca - en inmiddels gaat die populariteit ver voorbij de havermelkelite -, het is ook een sterk polariserende categorie. Natuurwijnen zijn niet gefilterd, daarmee vaak troebel en hebben regelmatig een ander geur en smaakprofiel dan andere wijnen. Als je een wijnliefhebber bent, dan gaat er letterlijk een wereld voor je open op het NWFA. We streven ernaar om het meest avontuurlijke wijnevenement in Nederland neer te zetten. Ik twijfel er niet aan dat je een aantal wijnen zal proeven waar je verliefd op wordt.”

Het Natural Wine Festival is op 16 november in De Hallen Studio’s en Denim City in De Hallen. Wijnproeven kan van 12.00-18.15 uur. Pop-up restaurant Glamping Culinair is tot 24.00 geopend. Tickets kosten € 39,50- inclusief toegang tot één workshop. Meer informatie vind je hier.