Huub van der Lubbe terug op het podium voor Openingsconcert Amsterdam 750 jaar

Huub van der Lubbe terug op het podium voor Openingsconcert Amsterdam 750 jaar

19-09-2024 (11:50) - Bucket list

Huub van der Lubbe, de iconische zanger van De Dijk, keert speciaal voor het Openingsconcert ter ere van het 750-jarig bestaan van Amsterdam terug op het podium. Samen met het Metropole Orkest brengt de zanger zijn versie van het nummer “Amsterdam”.

De zanger maakt het programma van het openingsconcert compleet. Naast Huub van der Lubbe zijn ook Willeke Alberti, Trijntje Oosterhuis, André Hazes, Sef, S10, René Froger, Sophie Straat, Donnie en vele anderen te zien op zondag 27 oktober in de Ziggo Dome. Meer informatie en tickets is hier te vinden.

Robert Soomer - Artistiek Manager Metropole Orkest : “Huub van der Lubbe is een icoon binnen de Nederlandse muziek en weet met zijn tijdloze teksten en gevoeligheid de ziel van Amsterdam te vangen. Zijn muziek weerspiegelt de rauwe schoonheid en de onmiskenbare geest van deze stad. We zijn trots en blij dat Huub samen met het Metropole Orkest tijdens het openingsconcert van Amsterdam 750 iets heel bijzonders gaat doen. Huub had niet mogen ontbreken tijdens dit historische evenement!”

Huub van der Lubbe: “Als me gevraagd wordt om bij de opening van het feestjaar Amsterdam 750 met het Metropole Orkest Jacques Brel’s In de Stad Amsterdam te zingen, dan kan ik, geboren Amsterdammer, bewonderaar van Brel, alleen maar zeggen ‘Het is me een eer, graag!”

Het concert is een eerbetoon aan Amsterdam, waarin verschillende muzikale en danstradities samensmelten. Metropole Orkest, dansgezelschap ISH en ZO! Gospel Choir vormen de rode draad tijdens het programma en staan afwisselend met artiesten op het podium.
Van een ode aan Ramses Shaffy door Willeke Alberti en het Metropole Orkest, tot een speciale uitvoering van ‘De Leven’ door S10, Sef & het Metropole Orkest. Trijntje Oosterhuis, Edsilia Rombley, Berget Lewis en ZO! Gospel Choir brengen met het Metropole Orkest een ode aan Amsterdam als sportstad samen met performers van ISH. Sterren van toen en nu vertolken tijdloze klassiekers in een Jordaan Medley en het Metropole Orkest brengt de energie van de house muziek tot leven, van de opkomst in de jaren ’90 tot nu. ISH Dance Collective zorgt voor een spectaculaire dansperformance die iedereen terugvoert naar de iconische Amsterdamse nachten. 

Het Openingsconcert van Amsterdam 750 is een samenwerking tussen Metropole Orkest, ISH Dance Collective, ZO! Gospel Choir en uitvoerend producent Making Waves, in opdracht van de gemeente Amsterdam. De show is eenmalig te zien op zondag 27 oktober 2024 in de Ziggo Dome en wordt live uitgezonden bij AvroTros op NPO2 en AT5.

Kaartverkoop

De laatste kaarten voor het concert zijn te koop via: www.openingsconcertamsterdam750.nl De kaartprijzen liggen tussen de 34 euro en 84 euro exclusief service fee. De gemeente heeft een kwart van de kaarten beschikbaar voor Amsterdammers die zich op een bijzondere manier inzetten voor de stad of niet in staat zijn een kaartje te kopen.