Museum De Lakenhal presenteert tentoonstelling kunstenaar Kimsooja

Museum De Lakenhal presenteert tentoonstelling kunstenaar Kimsooja

02-02-2024 (13:02) - Bucket list

Museum De Lakenhal presenteert van 2 maart tot en met 21 juli 2024 de tentoonstelling Kimsooja – Thread Roots. Het is de eerste solopresentatie van deze internationaal bekende kunstenaar in Nederland. In haar kunst combineert Kimsooja persoonlijke geschiedenis met universele thema’s als migratie, bewegingsvrijheid en het gevoel ergens thuis te zijn.

Haar werk is geworteld in Koreaanse tradities en krijgt vorm in verschillende materialen en media. In haar oeuvre combineert zij persoonlijke geschiedenis met globale thema’s als thuis, migratie en bewegingsvrijheid. In haar installaties, performances, sculpturen, films en foto’s speelt textiel als materiaal en symbool een terugkerende rol. Zo verwijzen haar bekende veelkleurige bottari, geknoopte bundels van Koreaanse bedspreien waarin persoonlijke bezittingen worden vervoerd, naar de relatie tussen textiel en migratie. Deze twee thema’s keren ook in de collectie van Museum De Lakenhal veelvuldig terug.

Publieksprogramma

Met bijdragen van onder meer Kitty Zijlmans, Amanda Pinatih, Keumhwa Kim, Roel Arkesteijn en Colin Huizing. Rondom de tentoonstelling wordt een uitgebreid publieksprogramma georganiseerd, met een participatieproject rondom textiel en verschillende edities van lezingenreeks College op Zondag en avondopenstellingen Lakenhal Laat.