Plant FWD kondigt tweede editie 'plant-based revolution' conferentie aan

Plant FWD kondigt tweede editie 'plant-based revolution' conferentie aan

23-02-2024 (15:58) - Bucket list

Plant FWD kondigt de tweede editie aan van hun conferentie met als thema 'Welcome to the plant-based revolution'. Tijdens het evenement komen retailers, foodservice bedrijven, start-ups, investeerders, overheden, wetenschappers en andere change-makers samen om deze transitie te versnellen.

Op dit moment liggen er gemiddeld 40% plantaardige eiwitten op het bord van de Nederlandse consument. Plant FWD wil dit percentage omhoog brengen naar 60% in 2030. Het initiatief wil dit percentage bereiken door mensen aan te moedigen om meer en lekkerder plantaardig te eten.

'Groei is hard nodig'

Marcel van der Heijden, medeoprichter van Plant FWD, vertelt: “De huidige markt voor plantaardige producten wordt geschat op een omzet van 15 miljard en onderzoekers voorspellen een groei naar 88 miljard in 2030, en zelfs 450 miljard in 2040. En dat is ook hard nodig. Met Plant FWD willen we deze groei stimuleren en de industrie motiveren om te versnellen en bestaande merken, overheden, ondernemers en andere game changers laten zien dat we onze eetgewoontes moeten veranderen, om onze planeet leefbaar te houden.”

Inspirerende sprekers

Voor de komende editie staan er weer interessante nationale en internationale sprekers op het programma. Zo deelt Rutger Bregman het belang van morele ambitie en leiderschap en spreekt Tracye McQuirter over haar missie om 10 miljoen vrouwen uit de Afro-Amerikaanse gemeenschap plantaardig te laten eten. Chef en ondernemer Emile van der Staakvertelt over de laatste innovaties op het gebied van smaak.

Dodo hapje of tijger amuse

Ook dit jaar worden bezoekers door meer dan 50 bedrijven uitgenodigd om de nieuwste plantaardige innovaties te proeven op de 'Plant FWD Market’. Onderdeel van de Market is een Innovatie Lab, een Chef's Table en food designer Chloé Rutzerveld’s project 'Culinair Cellulair'. Bezoekers kunnen hier op basis van dierlijke cellen van uitgestorven diersoorten tot alledaags een digitaal gerecht maken, bijvoorbeeld een dodo hapje, tijger amuse of jachtluipaard-jerky.

Op 23 en 24 april van 09:30 uur tot 19:00 uur vindt de conferentie plaats in Theater Amsterdam. Meer informatie over het programma en de ticketverkoop is te vinden op de website.