Rapper GZA treedt op in de Doelen

Rapper GZA treedt op in de Doelen

14-02-2024 (14:44) - Bucket list

GZA aka Genius, de Amerikaanse rapper en lid van de hiphopgroep Wu-Tang Clan komt op vrijdag 23 februari naar de Doelen voor een eenmalig concert.

Samen met zijn neef, de legendarische rapper RZA, en andere artiesten richtte de Amerikaan in 1992 Wu-Tang Clan op. Deze hiphopgroep werd al snel een van de meest invloedrijke en succesvolle collectieven in de geschiedenis van de rapmuziek. GZA wordt door de hiphop community en ver daarbuiten als een van de meest getalenteerde en invloedrijke tekstschrijvers gezienGZA bracht zijn solodebuutalbum uit in 1991 met de titel 'Words from the Genius', gevolgd door zijn tweede album 'Liquid Swords' in 1995, dat werd beschouwd als een meesterwerk binnen de hiphop.

Grondvesten

GZA/Genius is en blijft een invloedrijk figuur in de hiphopwereld. Zijn muziek inspireert wereldwijd zowel vele jonge artiesten als fans. En dus is de voorspelling dat die fans in grote getalen zullen toestromen voor het eenmalige unieke concert van hun idool in Rotterdam. Een optreden waarvan ze weten dat hij de Grote Zaal van de Doelen op haar grondvesten zal doen laten schudden.


GZA w/ Phunky Nomads | Liquid Swords Live 2024
vr 23 feb | 21:00 uur | Grote Zaal | tickets: vanaf €26
Ingang Grote Zaal, Schouwburgplein 50, Rotterdam

Meer informatie op dedoelen.nl