Solotentoonstelling 'Paper Moon' van Erik Mattijssen

Solotentoonstelling 'Paper Moon' van Erik Mattijssen

07-02-2024 (16:53) - Bucket list

Binnenkort is de solotentoonstelling 'Paper Moon' van Erik Mattijssen te zien bij Galerie Fleur & Wouter. In de galerie is een groep werken te zien die zijn oorsprong vindt in het Stadtmuseum München, waar een hele etage is gewijd aan de geschiedenis van het Beiers Poppentheater.

Niets wat het lijkt

Mattijssen gebruikt deze theaterfiguren om gemoedstoestanden te verbeelden, anders en directer dan in zijn werken van objecten, maar met hetzelfde gevoel van melancholie. In de tentoonstelling is de nadruk gelegd op theatrale ruimtes waar de kartonnen, platte poppen netjes op hun beurt lijken te wachten.

Zoals de meeste onderwerpen die Mattijssen aanroert is in deze serie niets wat het lijkt. Voedingswaren zijn er niet om je tanden in te zetten, bloemen zijn duidelijk niet echt, het lijken eerder props zoals je die in een theatervoorstelling aantreft. Mattijssen sprokkelt zijn beelden bij elkaar. Soms leidt dat tot een uitgebreid stilleven, soms tot een omvangrijk interieur. Het zijn scènes die de verbeelding prikkelen, en die tot leven komen als je erin gelooft.
 

De opening is op 10 februari van 12 – 18 uur in aanwezigheid van de kunstenaar. De solotentoonstelling is te zien t/m 3 maart 2024.