Universiteit van Nederland viert tienjarig bestaan in Carré met tijdloze show

Universiteit van Nederland viert tienjarig bestaan in Carré met tijdloze show

25-09-2024 (11:32) - Bucket list

De Universiteit van Nederland viert haar tienjarig bestaan in Carré, 'de mooiste collegezaal van Nederland'. Acht topwetenschappers treden eenmalig op met de show 'Wat als de tijd stopt?'.

Via video's en podcasts bereikt de Universiteit van Nederland maandelijks een miljoenenpubliek en maakt wetenschap zo toegankelijk voor iedereen. Deze keer dus live vanuit Carré, een droom die uitkomt voor de universiteit. 

De line-up

De Universiteit van Nederland opent met neuropsycholoog Erik Scherder, die pleit voor het verspillen van meer tijd. Astronoom Joeri van Leeuwen legt uit wat tijd is en hoe we ermee kunnen spelen, terwijl wetenschapshistoricus Susanna Bloem ons laat nadenken over de invoering van kloktijd: wat hebben we onszelf aangedaan?

Paleoklimatoloog Mei Nelissen onderzoekt miljoenen jaren oude aardlagen voor klimaatverhalen, terwijl biomechanisch ingenieur Eline van der Kruk kijkt hoe topsporters net dat beetje sneller kunnen zijn. Psychiater Damiaan Denys benadrukt het belang van een einde om het leven te vieren, en psycholoog Hedderik van Rijn legt uit waarom tijd anders voelt afhankelijk van je perspectief. Tenslotte zorgt muziekprofessor Henkjan Honing met zanger Xander Vrienten voor een feest, waar de voetjes van de vloer gaan.

Kaarten zijn verkrijgbaar via deze link.


Foto: Nathan Reinds