De FONK150 Best Agencies 2023 staat live!

08-11-2023 (10:30) - Bureaus

Het samenstellen van de FONK150 is elk jaar weer een slijtageslag op de FONK-redactie. Dit jaar spant de kroon, want er waren meer bureaus dan ooit die streden om een plek bij de FONK150 Best Agencies 2023. Maar: de lijst is weer compleet! Maak kennis met de bureaus met de meest tevreden opdrachtgevers van 2023:

* Welke bureaus hebben de meest tevreden opdrachtgevers van Nederland?
* Hoe stelt de redactie de lijst samen?
* waarom loopt de FONK150 Best Agencies van A tot Z en niet van 1 tot en met 150?
* Hoe scoren bureaus op creativiteit, effectiviteit en hoe goed presteren ze als business accelerator?

Vandaag vind je de antwoorden op deze vragen in de FONK150 Best Agencies 2023 inclusief een sneak peek op de integrale uitslagen van het grote Bureau Klantttevredenheidsonderzoek 2023 die in december in het jaarboek Red alert 2023 te vinden zullen zijn.

Gemiddelde van 8 of hoger

Dit jaar lag de lat bij het samenstellen van de FONK150 best Agencies weer een tandje hoger, omdat het aantal deelnemers aan de 29e editie van het Bureau Klanttevredenheidsonderzoek een nieuw alltime high bereikte, en alleen de bureaus met minimaal een 8 of hoger in aanmerking komen voor een positie in de FONK150 Best Agencies 2023.

Zo verover je een plek in de FONK150 Best Agencies

Wil je weten wat de criteria zijn om volgend jaar ook een plek in de FONK150 te veroveren: blader dan door naar pagina 76, dan je weet precies aan welke voorwaarden je als bureau moet voldoen om in aanmerking te komen voor een positie op de coolste bureaulijst van het jaar.

Best of 2023

We geven alvast een paar eerste insighst uit het bureau-onderzoek van 2023, dat ook dit jaar aan de basis ligt van de FONK150 Best Agencies 2022, waarbij het hoogst gemiddeld resultaat in het totale onderzoek van dit jaar is 9,92 en komt op het conto van digital agency Social Roots.

Digital Agencies

Naast Social Roots (groottegroep klein) zijn bij de digital agencies zijn de overige nummer-1 posities voor Dtch. Digitals (groot), Gracious (middelgroot 1), en Webton (middelgroot 2).

Full Service bureaus

Bij de full service bureaus claimen Fightclub (groot), 0to9 (middelgroot 1), Brand Creatives (middelgroot 2) en MIX (klein) de nummer 1 positie. Bij de grote full service bureaus staat overigens ook Dentsu Creative Amsterdam (SAN Bureau van het Jaar) wederom dik te shinen.

Activatie, branding, BtoB en Content Creation

Bij de Activatie bureaus vermelden we hier als de nummers 1 in hun eigen groottegroep: Young Perfect (categorie Groot) Megawatt Fieldmarketing (middelgroot 1), Brandmerck (middelgroot 2) en Activation Heroes (klein). In de categorie Branding zijn de hoogste posities voorbehouden aan Toon (middelgroot 1), Studio Piraat (middelgroot 2) en Revitalize (klein). De best presterende Business to Business Agencies zijn BOOM | Strategie & communicatie (middelgroot 2) en INOMA (klein). Voor Content Creation zijn de bureaus de nummer-1 posities voor: Somention (groot) en (middelgroot 2). 

Design bureaus en mediabureaus

De bureaus met de hoogste klanttevredenheid onder de design bureaus: effectgroep (middelgroot 1), TODAY (middelgroot 2), en Bolden (klein). Bij de mediabureaus noteren we nummer-1 posities voor Pink Marketing (Part of P3) (groot), Stroom (middelgroot 2) en Pixxels (klein).

PR, Tech en Video production

In de categorie Public Relations gaat Vertigo 6 (middelgroot 1) met de winst aan de haal, evenals Typhoon Hospitality (in de groep middelgroot 2) en Team Lewis (in de groep kleine bureaus). In de nieuwe categorie Tech shinen meteen enkele nieuwe bureaus op de nummer-1 positie. PAQT.com claimt de nummer-1 positie in de groep grote bureaus en EnoRm doet hetzelfde in de groep middelgroot 2. In de categorie Video Production zijn GIG creative fim production (middelgroot 2), en Popcorn Stories (klein) de agencies met de meest tevreden opdrachtgevers van 2023.

Wil je de volledige resultaten en alle rankings van alle bureaus weten? Reserveer dan hier een exemplaar van het jaarboek Red Alert 2023!

Scoren op kernkwaliteiten

Ook in de FONK150: naast de in Nederland wereldberoemde lijst FONK150 Best Agencies 2023 vind je in deze uitgave ook 21 Turbotalks met een breed scala topspecialisten van bureaus die hun sporen hebben verdiend als bureau met de meest tevreden opdrachtgevers van Nederland. Tip: kijk in de FONK150 vooral ook naar de lijsten die we hebben samengesteld van de bureaus die de hoogste klanttevredenheid hebben behaald op de kernkwaliteiten Creativiteit, Effectiviteit en het Functioneren als Business Accelerator. Want dat zijn de drie belangrijkste kwaliteiten die iedere opdrachtgever in zijn bureau zoekt!

Koop FONK150 Best Agencies 2023 nu als losse editie

Geen abonnement op Fonk magazine? Bestel de FONK150 Best Agencies 2023 nu als los exemplaar. Voor print geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt; er zijn niet veel exemplaren meer na te bestellen. Bestellen kan hier.

Àlle uitslagen in het jaarboek Red alert 2023

De FONK150 Best Agencies 2023 die vandaag live gaat, geldt als dè sneak peek op het jaarboek Red alert 2023. Dit bureau-jaarboek verschijnt begin december en gaat een jaar lang fungeren als dè vraagbaak voor marketeers en brandowners die zich willen (her)oriënteren op de Nederlandse bureauwereld. Hierin ook zijn letterlijk àlle tabellen en rankings te vinden over alle specialisaties en alle groottegroepen over 13 touchpoints van de bureaus die deelnamen aan het 2023-onderzoek en die een gemiddelde klanttevredenheid scoorden van 7+. Uiteraard is de jaaruitgave verrijkt met de FONK150 Best Agencies lijst en bureaupresentaties van een representatieve, diverse groep bureaus met uitstekende scores in het onderzoek van 2023. In de digitale uitgave van het jaarboek vind je ook de filmpjes terug van de bureaus die vandaag te vinden zijn in de FONK150 Best Agencies 2023.

Vis niet achter het net!

Nog geen exemplaar van het Red Alert 2023 besteld? Doe dat dan snel in de webshop, want we weten nu al dat het bureau jaarboek Red Alert 2023 in december dik is uitverkocht. Bestel het Red alert 2023 hier.

Aanmelden voor het bureau onderzoek 2024

Met het verschijnen van de FONK150 Best Agencies 2023, geeft de redactie van Fonk magazine ook het startsein voor het aanmelden voor het bureau klanttevredenheidsonderzoek en de FONK150 Best Agencies 2024. Bureaus die willen deelnemen aan het Bureau Klanttevredenheidsonderzoek 2024 kunnen zich nu aanmelden bij de hoofdredactie, nicolette@fonkmagazine.nl onder vermelding van ‘deelname bureau klanttevredenheidsonderzoek 2024’. Je ontvangt dan tijdig alle info om je aanmelding te formaliseren. De kosten voor deelname aan het onderzoek 2024 zijn €115,-.

Ook voor 2024 geldt: resultaten worden alleen gepubliceerd bij een berekend gemiddelde van 7 of hoger. Voor een positie in de Fonk150 heb je een minimale gemiddelde score van 8 of hoger nodig. Opdrachtgevers van bureaus werken mee op basis van anonimiteit. Als de resultaten niet worden gepubliceerd, ontvang je als bureau op verzoek wel de volledige resultaten voor eigen gebruik.

FONK150 Award-borrel bij de A’DAM Toren

Op 14 november verschijnt de FONK150 Best Agencies 2023 in print en dat moment grijpen we aan voor de FONK150 Best Agencies Award-borrel in de A’DAM toren in Amsterdam. Aanmelden is inmiddels niet meer mogelijk. We hebben op 14 november een full house!
 


Media

Marketing

Economisch