The Mobile Company en Apadmi voegen samen

24-11-2022 (11:54) - Bureaus

Nederlandse mobile developer The Mobile Company en digital productbureau Apadmi (VK) gaan hun krachten bundelen. Daardoor ontstaat het grootste onafhankelijke team van mobiele specialisten uit Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Europa.

Door de samenvoeging hebben de twee bedrijven in totaal 250 engineers, designers en digital product experts op het gebied van innovatie, strategie, systeemintegratie, data-analyse en optimalisatie klaarstaan om grote bedrijven te helpen met hun digitale transformatie.

The Mobile Company

The Mobile Company is een mobile bureau - opgericht in 1998 - en onderscheidt zich in het ontwikkelen van oplossingen voor groei met een focus op een agile werkwijze en data. Het team werkt voor klanten als TBAuctions, Oei ik groei, Intratuin, Van Oord, Fokker Services en New York Media Group.

Apadmi

Het in Manchester gevestigde Apadmi realiseerde in de afgelopen twee jaar een groei van 65%. De acquisitie van The Mobile Company is de eerste grote stap van Apadmi om de komende vijf jaar uit te groeien tot een internationale speler met 1.500 specialisten in vijf markten. Apadmi helpt klanten als Co-op, NHS, BBC, Domino’s Pizza en Chelsea FC met digitale productcreatie op het gebied van mobile en web. Naast het hoofdkantoor in Manchester heeft Apadmi eerder dit jaar kantoren geopend in Edinburgh en Lissabon. Met het kantoor van The Mobile Company in Amsterdam krijgt Apadmi voet aan de grond in de markt in West-Europa.

Zelfstandig opereren

The Mobile Company blijft zelfstandig opereren onder dezelfde naam met het huidige team. Het bestaande management zal de activiteiten blijven beheren, met extra ondersteuning van het Apadmi-team als basis voor verdere internationale groei.

Fantastische stap voorwaarts

Kees van Mourik, CEO The Mobile Company: “Onze services op het gebied van mobiele en digitale producten sluiten perfect op elkaar aan. Daarnaast hebben onze klantenbestanden ook veel overeenkomsten. Dit is dan ook een fantastische stap voorwaarts met het doel om samen te groeien.”

Spannende tijd

Garry Partington, CEO Apadmi: “Wij kijken ernaar uit om samen te werken met de The Mobile Company. Al vanaf de eerste ontmoeting waren we enthousiast en was er een klik tussen de twee bedrijven. We combineren allebei graag creativiteit met techniek om oplossingen te creëren die complexe problemen voor onze klanten oplossen. Het is een spannende tijd bij Apadmi en dit is de eerste grote stap in onze uitbreiding naar nieuwe markten.”

Full service

Jasper van de Luijtgaarden, M&A Director Apadmi: “De meeste grote organisaties zijn in een vergevorderd stadium van digitale transformatie. Apadmi is samen met The Mobile Company in staat om nu een full service Europese partner te worden op het gebied van digitale producten.”


Media

Marketing

Economisch