Blijf social wijst Amsterdamse jongeren op hun (a)sociale gedrag

21-07-2021 (18:05) - Campagnes

Om het groeiende zwerfafval probleem in de Amsterdamse parken aan te pakken, lanceert het social bureau Lijm Amsterdam in opdracht van Gemeente Amsterdam de campagne ‘Blijf social’.
 
De Gemeente is al langer bezig de gebruikers van de parken te attenderen waar hun afval thuishoort (in de bak of mee naar huis). Om ook jongeren goed te bereiken en aan te spreken, is gekozen voor deze social media-campagne met Lijm.
 

Blijf social

De campagne speelt in op het tegenstrijdige gedrag van de jonge Amsterdammer, waarvoor principes voornamelijk gelden wanneer het online terecht komt. Op social is met een ingestudeerde pose, glimlach, filter en gif het perfect plaatje zo gemaakt: Insta vs reality. Dat de duizenden parkbezoekers perfecte plaatjes posten, die ver van de realiteit staan, vormt de basis van deze campagne.
 

Deze story verdwijnt niet vanzelf na 24u

De campagne stimuleert om het park net zo schoon achter te laten, als je op social doet lijken. Want hoewel een story verdwijnt na 24h, werkt dat in de praktijk toch anders.Terug te zien op Instagram en Snapchat duikt de campagne volledig in de belevingswereld van de doelgroep, met een social stijl, muziek en tone of voice. De campagne stimuleert de kijker van kennis, houding naar gedrag en wordt via retargeting uitgeserveerd.
 
Lorenz de Valk, Strategy Director: 'Wonend aan het Westerpark, had deze uitdaging al ruime tijd mijn aandacht en interesse. Als je dan je steentje kan bijdragen met een mooie campagne, waarvan je de impact vanuit je raam kunt volgen, is natuurlijk te gek. Pluim voor de gemeente voor de soepele samenwerking en een open mind voor vernieuwende ideeën.'
 

Credits

Opdrachtgever: Isabelle Bolluijt, Christiane Toorenaar, Nettie Middendorp, Selma de Vries
Bureau: Lijm Amsterdam Lars Reimink, Lorenz de Valk, Danny Goenga, Maartje Mestrini, Pauline Fles
Productie: Oxford House & KYD
 
 

Blijf social - Gooi je afval altijd in de afvalbak from Lijm Amsterdam on Vimeo.