Café Noir achter wereldwijde campagnefilm voor nieuwe Acer Chromebook 314

08-06-2020 (09:00) - Campagnes

Videoproductiebedrijf Café Noir uit Zwolle heeft de campagnefilm voor de lancering van de nieuwe Chromebook 314 ontwikkeld. De high-end campagnefilm van de ultradunne laptop met eersteklas aluminium ontwerp, is wereldwijd gelanceerd door electronicaproducent Acer.
 
Café Noir en Acer willen met de campagnefilm de specificaties van de nieuwe Chromebook 314 uitlichten door dynamische beelden en motion graphic te combineren. Waar Acer gewoonlijk werkte met 3D animaties, kozen ze nu voor een gefilmde campagne. Dit was een flinke opgave. Details zijn erg belangrijk, er mag geen vuiltje of vingerafdruk zichtbaar zijn. Frank Hogenkamp, co-founder van Café Noir: ‘’We staan bekend om de sfeervolle video’s die we maken en dat was voor deze productie een uitdaging, aangezien we alleen een laptop en een studio gebruikten. De sfeer hebben we er uiteindelijk in gebracht met behulp van muziek en stopmotion’’.
 
Om de dynamische en high-end bewegingen te kunnen maken die ook in 3D animaties mogelijk zijn, werkte het team met een Colibri Camera Robot. 

Bekijk de campagnefilm hier.