Dramaserie over ouderenzorg als wervingscampagne voor zorgpersoneel

Dramaserie over ouderenzorg als wervingscampagne voor zorgpersoneel

12-09-2022 (19:47) - Campagnes

Op 12 september lanceert de Noord-Hollandse zorgaanbieder Evean de dramaserie Hartenveld. De vier afleveringen vormen de spil van een nieuwe wervingscampagne voor Evean, die werd ontwikkeld door Johnny Wonder.
 
Hartenveld is gebaseerd op echte verhalen van medewerkers van Evean en geeft een uniek kijkje in de wereld van de ouderenzorg. Het laat ook zien welke bijzondere bijzondere rol je als zorgprofessional kunt spelen in het leven van ouderen. Er is immers nog altijd een groot tekort aan zorgpersoneel - en ook bij Evean staan veel vacatures open. Met de dramaserie - en de wervingscampagne eromheen - hoopt Evean meer mensen te inspireren om de stap te zetten richting ouderenzorg.
 

Dementerend en verliefd

In Hartenveld maken we kennis met Mevrouw van Dalen, weergaloos gespeeld door Hetty Heyting (Zeg ‘ns Aa, De Familie Knots, Steil Achterover). Ze speelt een dementerende vrouw die terechtkomt in verpleeghuis Hartenveld, alwaar ze verliefd wordt op een dementerende medebewoner. Het stel wordt in korte tijd onafscheidelijk, wat niet bij iedereen in goede aarde valt. Maar dan slaat het noodlot toe. Verder heeft de serie prachtige rollen voor Rian Gerritsen (Het Jaar van Fortuyn, De Luizenmoeder, Celblok H), Farida van den Stoom (Rozengeur & Wodka Lime, Costa!), Rob van Meeberg (Süskind, Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen). Verschillende medewerkers van Evean spelen en figureren bovendien in de serie, die werd opgenomen op twee locaties van Evean.
 
Het script van Hartenveld is gebaseerd op echte verhalen van verpleegkundigen, verzorgenden en thuiszorgmedewerkers van Evean. Om tot een script te komen, werden zij intern opgeroepen om hun meest bijzondere ervaringen te delen met de scriptschrijvers. Willem Dudok, creatief directeur van Johnny Wonder: ‘Daar kwam zoveel geweldige verhalen uit, dat we ook wel tien afleveringen hadden kunnen vullen.'
 

Dramaserie als campagne

‘De zorg, en dan met name de ouderenzorg, lenen zich natuurlijk ook uitstekend voor drama’, vervolgt Dudok: ‘Nergens liggen de grote thema’s van het leven zo aan de oppervlakte - en maak je dagelijks van dichtbij mee hoe mooi, bijzonder en soms ook hard het leven kan zijn. We wilden laten zien welke bijzondere rol je bij Evean kunt spelen in het leven van ouderen. Of je nu verpleegkundige bent, verzorgende of helpende: bij Evean vind je - vrij letterlijk - de rol van je leven.’ De serie Hartenveld is de belangrijkste drager van de bredere campagne 'De Rol van je Leven'. Daarin vertellen medewerkers van Evean over hun eigen bijzondere ervaringen rondom leven en dood - en laten we zien welke 'rollen' er binnen Evean beschikbaar zijn.
 

Hartenveld is te zien op YouTube en op de website van Evean: https://www.werkenbijevean.nl/hartenveld
 

Credits

Concept en Campagne: Johnny Wonder
Productie Hartenveld: Sally Bright
Regie: Steve Oen
Script: Arnout Vallenduuk
Cast: Hetty Heyting, Rian Gerritsen, Farida van den Stoom, Rob van Meeberg, Michael de Roos, Fiona Onye, Mahasin Tanyaui, Angela Zandbergen