FBTO roept 1 juni uit tot Pluk de Dag

01-06-2022 (11:40) - Campagnes

De verzekeraar uit Friesland wil in Nederland bijdragen aan meer kleur en daarmee een groter gevoel van vrijheid. Daarom heeft FBTO bij Leeuwarden 10.000 m² aan kleurrijke wilde bloemen gezaaid. 1 juni is voortaan een nationale dag: Pluk de Dag! Iedereen kan meestemmen over een volgend stukje Nederland dat meer kleur moet krijgen.
 
Nederland verlangt naar meer vrijheid, daar kunnen we zeker de afgelopen jaren allemaal over meepraten. En vrijheid zit in ons Nederlanders in het bloed. FBTO deed onderzoek naar wat bijdraagt aan een vrijheidsgevoel. En wat bleek: meer kleur om ons heen draagt bij aan een groter gevoel van vrijheid. 
 
Daarom besloot FBTO om 10.000 m² kleurrijke wilde bloemen te zaaien en begon dichtbij huis: langs de N32 bij Leeuwarden. Medio juli is vanaf de weg het bloeiende resultaat voor alle voorbijgangers te zien. Ook deelt FBTO in Leeuwarden bloemenzaadjes uit, zodat mensen ook zelf aan de slag kunnen. En op www.fbtoplukdedag.nl kan heel Nederland stemmen op de volgende grootse zaailocatie. Iedereen mag zijn/haar favoriete plek kiezen. De meeste stemmen gelden en dat wordt dan de volgende zaaiplek. 
 
Hierbij is 1 juni uitgeroepen tot Pluk de Dag. Waarom precies deze dag? Juni is het begin van de groeiperiode en de start van de meteorologische zomer; het begin van veel buiten zijn en genieten van kleuren en een vrijer gevoel. FBTO gaat jaarlijks aandacht besteden aan Pluk de Dag en het initiatief verder uitbreiden. 
 
 

FBTO Pluk de Dag from True ideas on Vimeo.