G-Star gaat strijd aan met microfiber

26-04-2016 (11:57) - Campagnes

G-Star Raw en de Plastic Soup Foundation hebben hun krachten gebundeld om de groeiende hoeveelheden plastic in oceanen tegen te gaan. In hun strijd tegen de microfiber willen ze deze negatieve ontwikkeling in een relatief vroeg stadium stoppen.
 
Iedere keer dat synthetische kleding gewassen wordt, scheiden kleine plastic vezels zich af en komen in het spoelwater. Deze microvezels, microfiber genoemd, komen vervolgens in de riolering terecht en vervuilen rivieren en oceanen.
 
Ocean Clean Wash
De Plastic Soup Foundation en G-Star roepen andere modebedrijven, wasmachinefabrikanten en de textielindustrie op om de internationale Ocean Clean Wash te ondersteunen. De ondertekenaars van dit initiatief dragen bij aan de ontwikkeling van een of meer innovatieve oplossingen die de afgifte van microvezels van (kunststof)kledingstukken in de toekomst zullen tegengaan.
 
gerecycled plastic
CR-directeur van G-Star Frouke Bruinsma legt uit dat het merk als onderdeel van het project RAW for the Oceans denim maakt van gerecycled plastic uit de oceaan: ‘We beginnen nu de 10% conventionele polyester in onze collectie volledig te vervangen met gerecycled plastic. We willen vooruitgang blijven boeken door middel van duurzame innovatie. Alleen een sterke alliantie van toegewijde stakeholders over de hele wereld kan het tij te keren. Iedereen is welkom om mee te doen.’