Grijs groener maken met 'Groen Groeit' van Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel

24-05-2022 (16:03) - Campagnes

Bewustzijn omtrent klimaat groeit. Veel mensen maken een vliegreis minder, leggen zonnepanelen op het dak en zetten de thermostaat een graadje lager. Bewustzijn aangaande biodiversiteit blijft hierin alleen nog achter. Omdat er heel veel dingen te doen zijn in het kader van herstel en groei hiervan, heeft Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel, een samenwerking van ruim 150 partijen en supporters die zich inzetten voor het herstel van de biodiversiteit, communicatiebureau KesselsKramer gevraagd om een nieuwe flight van de bestaande en succesvolle campagne Maak Grijs Groener te ontwikkelen.
 
Het uitgangspunt van deze campagne is gedragsverandering binnen het thema biodiversiteit, want wat is dat nu eigenlijk precies? En wat valt er nog te redden, of beter gezegd: herstellen?
 

Groen Groeit

In de campagne 'Groen Groeit', onderdeel van 'Maak Grijs Groener', wordt iedereen aangemoedigd om biodiversiteitsverlies om te zetten in biodiversiteitsherstel. De maatschappelijke groei van groen doen wordt in de nieuwe campagne gekoppeld aan de letterlijke groei van natuur. De campagne bestaat uit drie lagen en omvat twee campagnefilms die digitaal worden ingezet op sociale media en als pre roll en een reeks korte motiverende en stimulerende reportages waarin mensen en bedrijven die al flink actief zijn in het groen doen aan de tand worden gevoeld en zo de drempel verlagen voor wie ook iets wil doen. Ten slotte activeert de campagne in de derde laag met drie ontwikkelde challenges waar heel Nederland aan mee kan doen. Deze worden later dit jaar geïntroduceerd via de kanalen van alle deelnemende partners. Ook heeft de biodiversiteitswijzer op maakgrijsgroener.nl een update gekregen en laat na het beantwoorden van enkele vragen advies zien over hoe men het makkelijkst in actie kan komen.

Alle onderdelen van de campagne vinden hun weg via onder andere de sociale en online mediakanalen en het netwerk van de ruim 150 partners en supporters van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.