Koken met bier

27-11-2018 (15:19) - Campagnes

Leffe wil met een nieuwe campagne inspelen op de trend om te koken met bier. FCB Amsterdam en Isobar werden aangetrokken om hiervoor een plan te bedenken, wat resulteerde in een kookboek. 24Kitchen-chefkok Hugo Kennis en biersommelier Fiona de Lange verzorgden daarvoor de recepten. 


'De combinatie van bier in of samen met bepaalde vlees of vegetarische gerechten zorgt ervoor dat smaken elkaar versterken. De ene biersoort smaakt bij de borrelhap net beter dan de andere en in het kookboek zie je welk soort bier het beste waarbij past. Bij stoofgerechten voegt bier al tijdens de bereiding bij aan een echte smaakexplosie', zegt Kennis.


In het boek deelt de kok onder meer het stoofvlees familierecept van zijn opa, die oorspronkelijk al met Leffe Bruin kookte. Ook brengt hij bitterballen op smaak met een van bieren uit het assortiment van Leffe. Sommelier De Lange laat vervolgens zien welk biertje daarbij lekker is om te drinken. 
Vanaf 12 november is het kookboek gratis verkrijgbaar bij een sixpack van het biermerk.