Monuta lanceert merkcampagne 'Open over afscheid'

04-11-2021 (16:53) - Campagnes

Open zijn over afscheid uit liefde voor je dierbaren. Dat staat centraal in de nieuwe campagne van Monuta, die samen met Persuade is ontwikkeld. De afscheidsspecialist gaat hiermee een vernieuwde route in die verder gaat dan Nederland bewust maken over afscheid. Met de campagne helpt de uitvaartverzorger en verzekeraar mensen meer open te zijn over dit beladen onderwerp. Daarnaast roept het op om afscheid in de breedste zin - voor, tijdens en na de uitvaart - met elkaar te bespreken.
 
Nederlanders zijn erg uitgesproken, maar niet over afscheid. We praten er liever niet over en zijn te druk met ons leven. Dat leidt tot veel twijfel en onzekerheid, als het eenmaal zover is. Monuta omarmt openheid omdat zij geloven dat openheid over het onvermijdelijke afscheid duidelijkheid geeft. Niet alleen voor mensen zelf, maar vooral ook voor hun dierbaren. Met de nieuwe campagne wil Monuta haar expertise inzetten om mensen te stimuleren zich uit te spreken over afscheid. De campagne sluit af met het nieuwe merkthema: 'Monuta. Open over afscheid.'
 

Portretten

In de campagne is gekozen voor het inzetten van portretten en uitspraken over afscheid van 'echte' mensen en Monuta medewerkers. Het doel is vooral om mensen aan het denken te zetten over hun afscheid en dat van hun dierbaren. Op de website biedt Monuta tips en concrete handvatten om afscheid bespreekbaar te maken. Zo kunnen bezoekers op de website online hun uitvaartwensen vastleggen en uitvaartkosten voor hun wensen berekenen.
 

Credits

Klant: Monuta
Bureau: Persuade
Strategie: Michiel Rijshouwer, Mirte Stut
Creatie: Carsten van Berkel, Stefan Leendertse
Account: Anne Marie Brekelmans, Anja ter Huurne
Productie Persuade: Cariola van Beek
Productiemaatschappij: Artcore Amsterdam
Regisseur: Wouter Stoter
Fotograaf: Niels Blekemolen
DOP: Emo Weemhoff
Executive Producer: Stefany Rietkerk
Editor: Marvin Said
Componist: JBSounddesign
Geluid: Soundcircus
Postproduction: Ruben Labree / Meip Wijn
Verantwoordelijk bij Monuta: Yolanda Wouters, Naomi Samson