Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel zet deelnemers in spotlight

08-02-2022 (12:17) - Campagnes

De Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel wijdt dit jaar een speciale campagne aan de deelnemers van voorgaande edities. De jaarlijks terugkerende campagne beschouwt iedere deelnemer als held. Daarom wordt er tijdens de aankomende jubileumeditie een vijftal deelnemers, Jan, Dina, Lotte, Mirjam en Hanno, landelijk in de spotlight gezet. De Week Zonder Vlees & Zuivel vindt plaats van 7 t/m 13 maart 2022.
 
De afgelopen jaren hebben miljoenen Nederlanders deelgenomen aan de landelijke Week Zonder Vlees campagne. En met succes, want na de afgelopen editie gaven 9 op de 10 deelnemers aan hun vleesconsumptie blijvend te willen verminderen. Daarmee zorgen de deelnemers voor een positieve impact op dier en milieu, en laten zij zien dat de campagne effect heeft. Daarom kiest Stichting Nationale Week Zonder Vlees er tijdens het vijfjarig jubileum voor om de deelnemers een hoofdrol te laten spelen in de campagne.
 

Helden

Na een openbare oproep onder oud-deelnemers aan de campagne werden Jan, Dina, Lotte, Mirjam en Hanno geselecteerd. Zij zijn benoemd tot Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel helden van 2022. Deze helden krijgen dit jaar een eigen podium, met als doel om de campagne een gezicht te geven en daarmee heel Nederland aan te spreken en te inspireren ook mee te doen.
 

Favoriete recept

De vijf helden vertellen allen het verhaal achter hun deelname aan de Week Zonder Vlees, delen hun persoonlijke motivatie en wat de week hen heeft gebracht. Ook introduceren zij hun favoriete vegetarische of plantaardige recept en nodigen heel Nederland uit om dit gerecht ook te ontdekken. De helden zijn door het hele land te vinden op abri’s in bushokjes en zullen een eigen plek krijgen op de website, social mediakanalen en in het jaarlijkse magazine van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel.