Nieuwe interactieve 360 graden-experience in het Rijksmuseum

27-03-2020 (10:13) - Campagnes

Het Rijksmuseum lanceert vandaag samen met Q42 en Fabrique een nieuwe online rondgang door de Eregalerij. Scrollend door de nieuwste hoge resolutie 360º beelden, ‘wandelen’ bezoekers langs de meesterwerken van het Rijksmuseum, waaronder De Nachtwacht, Het melkmeisje en Marten & Oopjen. Bij achttien werken zijn videoverhalen te zien en is tot op het kleinste detail in te zoomen.

Nu het Rijksmuseum vanwege het coronavirus z'n deuren niet kan openen, brengt het z’n kunstschatten naar de mensen thuis. Met Ontdek Rijksmuseum meesterwerken krijgen bezoekers het gevoel, dat ze door het verlaten museum lopen om in alle rust de verhalen achter de schilderijen te ontdekken.
 

Slimme technologie in dienst van de beleving

Voor de online multimediatour werden in de Eregalerij nieuwe 360 graden-foto's gemaakt. Deze zijn verrijkt met bestaande tekst- en audiocontent plus een heldere navigatie. Fabrique gebruikte hiervoor nieuwe patronen waardoor de navigatie een stuk makkelijker werkt dan bij standaard 360 tours. Tevens is de tour goed toegankelijk op zowel desktop als mobiel. Dankzij het gebruik van Q42’s ultra-resolutie storytellingtool Micrio duurde de ontwikkeling nog geen zes dagen. Met deze nieuwe technologie kunnen bezoekers gemakkelijk en soepel enorme afbeeldingen online bekijken. Gecombineerd met achtergrondinformatie, voice-overs en muziek ontstaat er een magische interactieve beleving, ideaal voor musea die bezoekers thuis een rijke ervaring willen bieden.

Vanaf vandaag is het platform Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken gratis beschikbaar in het Nederlands en Engels.
 
https://www.rijksmuseum.nl/nl/ontdek-meesterwerken