Randstad lanceert Career Mode: ‘werk aan echte skills met games’

Randstad lanceert Career Mode: ‘werk aan echte skills met games’

07-11-2022 (13:59) - Campagnes

Randstad laat door middel van gaming talent spelenderwijs kennismaken met kansrijke beroepen in de nieuwe campagne Career Mode. In de campagne slaan Dentsu Creative Amsterdam en Randstad de handen ineen met bekende Twitcher Puxque en gameontwikkelaar Gamedust.

Met Career Mode kun je tijdens het gamen direct werken aan skills die nodig zijn voor bijvoorbeeld een baan als heftruckchauffeur. Beroepen waarbinnen een groot tekort aan mensen is.

7,6 miljoen gamers

Er zijn 7,6 miljoen Nederlanders die dagelijks gamen. Een trend binnen gaming zijn de realistische simulator spellen. Spellen waar je een vak beoefent zoals bijvoorbeeld vrachtwagenchauffeur. Juist dit is ene beroep waar in de echte wereld momenteel een groot tekort aan mensen is. Randstad en Dentsu Creative Amsterdam zien dit als een prachtige kans om deze gamers spelenderwijs te interesseren in deze kansrijke beroepen.

Nic Huiskes, Directeur Marketing, Communicatie & Intelligence Randstad Nederland: “We weten uit onderzoek dat games een goede manier zijn om skills te ontwikkelen die ook in bepaalde banen goed van pas komen. We kijken daarnaast hoe we bijvoorbeeld in de toekomst softskills die je als gamer ontwikkelt, kunnen doorvertalen naar een cv.”

Jasper Jansen, Creative Director Innovation: “De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om nieuwe oplossingen voor het benaderen van talent. Career Mode is een creatieve manier om aansluiting te vinden bij moeilijker te bereiken doelgroepen. Bovendien daagt de innovatie uit tot zelfontwikkeling. De campagne onderstreept hetgeen waar wij als bureau voor staan: Modern Creativity”

Gaming Certificaat

Randstad is een samenwerking aangegaan met gamedeveloper Gamedust. Samen hebben ze een speciale versie ontwikkeld van de bestaande game “Best Forklift Operator”. Deze versie van de game stoomt spelers klaar voor een echt heftruckcertificaat. Spelers die genoeg ervaring hebben met heftruck krijgen een speciaal ontworpen examen level. Halen ze het examen level? Dan kunnen gamers direct opgaan voor een echt heftruckcertificaat bij Randstad.

Twitch livestreams

Daarnaast verzorgt gamer Puxque op 8, 15 en 22 november livestreams via het populaire gamerskanaal Twitch. Op 8 november trapt zij af en speelt dan een spel samen met een vakinhoudelijk expert. Ondertussen bespreken ze de skills die nodig zijn om de beroepen te kunnen uitoefenen. Kijkers van de livestreams worden uitgedaagd games te spelen op een speciaal ingerichte landingspagina. Indien interesse gewekt is, kunnen kandidaten direct een vakopleiding volgen bij Randstad. Vaak is er meteen sprake van baangarantie.

Vanaf 7 november kan de simulatorgame gespeeld worden via een downloadlink op de Randstad-website. Op 8 november, 15 november en 22 november zijn de livestreams via het kanaal van Puxque op Twitch te bekijken tussen 15.00 - 17.00 uur.

Career Mode is een onderdeel van de nieuwe campagne ‘Werk ook aan jezelf’ waarin Randstad talent inspireert aan zichzelf te werken door het volgen van opleidingen en trainingen.

Randstad | Career Mode from Dentsu Creative Amsterdam on Vimeo.