Truman ontwikkelt nieuwe ‘eetvragen’ campagne Voedingscentrum

Truman ontwikkelt nieuwe ‘eetvragen’ campagne Voedingscentrum

05-09-2022 (08:59) - Campagnes

Na de introductie van de Eetwissel en verschillende vervolgcampagnes ontwikkelde Truman in samenwerking met Voedingscentrum een nieuwe campagne rondom het stellen van vragen over je eten.
 
De campagne start deze week en moet zorgen dat het Voedingscentrum de eerste plek wordt waar je heen gaat als je een eerlijk antwoord wilt op je eetvragen. Ook moet het Nederland aanmoedigen om meer vragen te stellen over eten, zodat je zelf bewustere eetkeuze maakt. De campagne verbindt alle informatie, apps en tools van het Voedingscentrum, die samen zorgen dat de vragen die je over eten hebt beantwoord worden.
 
In de campagne staat de mond centraal. Als de plek waar je eten naar binnen gaat en waarmee je vragen stelt. In close up wordt de kijker geconfronteerd met een diversiteit aan monden en etenswaren. De campagne is opgedeeld in twee delen. Het grote verhaal over het hebben van eetvragen wordt verteld in de touch-laag van de campagne. Voor de tell-laag zijn 30 verschillende video’s met veel gestelde eetvragen gemaakt met de bijbehorende antwoorden. Deze video’s worden online en via social media getarget op de doelgroep waarvoor desbetreffende eetvraag relevant is. 
 
De vragen lopen uiteen van ‘Wat betekent volkoren eigenlijk?’ tot ‘Wat hebben vlees en zuivel met het klimaat te maken?’ en van ‘Wat stop ik allemaal ongemerkt in mijn mond?’ tot ‘Hoeveel water moet ik elke dag drinken?’. In het najaar volgen nog 15 eetvraag-video’s die gericht zijn op de professionals in de cateringwereld.
 
De campagne is te zien op TV, DOOH, Bannering, Online video en Social media.
 

creatief werk

Webpagina: www.voedingscentrum.nl/eetvragen
 
Touch film 30”: https://www.youtube.com/watch?v=M1nUyZ4lyJE&list=PLiBhru9DzrzTJPRcuNxUIYWPVskUj92Dk&index=3
 
Touch film 15”: https://www.youtube.com/watch?v=yt1Zy6AtCPo&list=PLiBhru9DzrzTJPRcuNxUIYWPVskUj92Dk&index=4
 

Tell video’s (selectie)

Waarom zou ik groente eten?     https://youtu.be/mOaX0_Iu3S0
Hoe kan ik vaker fruit eten?        https://youtu.be/m2dLMsM_Yfw
Wat betekent volkoren eigenlijk? https://youtu.be/egTkIng3n9Y
Wat is een goede kant-en-klare vleesvervanger? https://youtu.be/aNCegPVZCkI
Waarom staat light of zero frisdrank niet in de Schijf van Vijf? https://youtu.be/4SbW7MD-jjA

Hoe maak ik slimme keuzes bij de lunch? https://youtu.be/c6HqqbbMCkc