Vodafone pleit voor een langer leven voor telefoons

Vodafone pleit voor een langer leven voor telefoons

02-02-2023 (10:51) - Campagnes

Vodafone lanceert vandaag haar nieuwe campagne “Geef je telefoon een langer leven”, ontwikkeld door reclamebureau WPP Go One en productiemaatschappij Holy Fools. Met de campagne laat de provider zien waarom het verlengen van de levensduur van telefoons belangrijk is, zodat we samen een stap zetten naar een duurzamere wereld.

De campagne start vandaag met een tv-commercial, radio, DOOH, Social, Display en OLV. De campagne laat kijkers stilstaan bij wat je echt nodig hebt, zoals een nieuwe telefoon. Is die wel echt nodig?

Kleine stappen

Wanneer consumenten hun telefoon één jaar langer gebruiken, verminderen zij de CO2-impact van de mobiele telefoon tot wel 29%. Vodafone biedt ook diensten aan waarmee consumenten bewuste keuzes kunnen maken om de levensduur van telefoons te verlengen en het maximale uit hun telefoon te halen: recycle, reuse, repair en reduce.

Zo is er bijvoorbeeld de inruildeal, waar klanten heel eenvoudig hun oude toestel kunnen inruilen voor geld. Ook repareert en recyclet Vodafone telefoons, en kunnen klanten kiezen voor een goedkopere refurbished telefoon.

Smartphone Scan

Met de Smartphone Scan kan in Vodafone-winkels binnen een paar minuten worden gecheckt hoe ‘gezond’ een telefoon is (reduce). Zo weten klanten hoe lang zij nog effectief gebruik kunnen maken van de telefoon en wanneer het tijd wordt voor een nieuw model.

Credits

Adverteerder: Vodafone
Bureau: WPP Go Onez
Productiemaatschappij: Holy Fools
Regisseur: Emilie Badenhorst
Geluid: MassiveMusic