14 Films geselecteerd voor Tiger Competition bij 51ste editie IFFR

07-01-2022 (11:49) - Creatie

Op vrijdagochtend 7 januari maakte International Film Festival Rotterdam (IFFR) tijdens een persconferentie de 14 films bekend die zijn geselecteerd voor de Tiger Competition. Ook de selecties van de Big Screen Competition en de Ammodo Tiger Short Competition zijn bekend. Deze films worden online beschikbaar gesteld voor de pers en filmindustrie.
 
Daarnaast onthulde het festival de films die van 26 januari tot en met 6 februari 2022 voor het Nederlands publiek via IFFR.com online beschikbaar zijn: films uit de programmaonderdelen Harbour, Limelight, Bright Future, Cinema Regained. Ook werden openingsfilm Please Baby Please van Amanda Kramer en Big Talks met Amanda Kramer, Mathieu Amalric en Robby Müller Award-winnaar Sayombhu Mukdeeprom aangekondigd.
 
Festivaldirecteur Vanja Kaludjercic: “De aankondiging van het volledige festivalprogramma is elk jaar een opwindend moment en dit jaar is dat niet anders, ook na de moeilijke beslissing om het festival alleen online door te laten gaan. Op onze website presenteren we een mooie selectie films voor publiek in Nederland. Tegelijk zorgen we dat de competitiefilms en de filmmakers die ons hun premières toevertrouwden een podium krijgen in het programma dat toegankelijk is voor geaccrediteerde Press & Industry wereldwijd. Later in het jaar, zodra bioscopen weer open mogen, tonen we de competitiefilms op het grote doek aan het publiek.”