Aankondiging Foam Talenten 2024-2025: Viering van degenen die durven te experimenteren

02-11-2023 (15:14) - Creatie

Foam kondigt de twintig geselecteerde kunstenaars van de Foam Talent Call 2023 aan. Deze groep fotografen van over de hele wereld zal deelnemen aan het tweejaarlijkse Foam Talent mentorprogramma, inclusief diverse netwerkactiviteiten, dat zal plaatsvinden in 2024 en 2025.

Ze ontvangen wereldwijde publiciteit door middel van de speciale Talent editie van Foam Magazine, een groepstentoonstelling in Foam die in 2025 verder zal reizen en een presentatie op Foam's digitale platform. Daarnaast krijgt het werk van de talenten de kans om toe te worden gevoegd aan de Art Collection Deutsche Börse van de Deutsche Börse Photography Foundation. De talentenjacht van dit jaar bevatte een gevarieerde pool van talenten uit 106 landen. De 2480 inzendingen – 4960 projecten en 47.054 beelden – tonen een diversiteit wat betreft artistieke focus en creatieve vindingrijkheid.

Actuele onderwerpen

Net als in voorgaande jaren weerspiegelen de inzendingen de tijd waarin we leven en behandelen ze een spectrum aan actuele onderwerpen die betrekking hebben op alle aspecten van de samenleving. De onderwerpen variëren van migratie tot het gevaar van internetalgoritmen en van het in twijfel trekken van genderrollen tot kolonialisme. De Talent editie van Foam Magazine verschijnt in februari 2024. Foam Talent zal te zien zijn in Foam van 23 februari tot 22 mei en Foam Talent digitaal zal vanaf februari 2024 online te zien zijn.

Nieuw is de inzet van digitale platforms en algoritmen, waardoor de reikwijdte en het bereik van de kunstenaars wordt vergroot. Deze digitale democratisering stelt hen in staat een breder publiek aan te spreken en biedt een wereldwijd podium voor hun authentieke en artistieke visie. Het gebruik van nieuwe technologieën was opvallend, met kunstmatige intelligentie als de nummer één nieuwkomer. De jury, bestaande uit het curatorenteam van Foam, is van mening dat deze editie van Foam Talent echt een viering is van degenen die durven te experimenteren.

Kunstenaars Foam Talent 2024-2025
Eleonora Agostini, Cristóbal Ascencio, Florian Braakman, Sander Coers, Rehab Eldalil, Issam Larkat, Xin Li, Akshay Mahajan, Thero Makepe, Marisol Mendez, Ricardo Nagaoka, Andrea Orejarena & Caleb Stein, André Ramos-Woodard, Aaryan Sinha, MAryam Touzani, Jaclyn Wright, Shwe Wutt Hmon, Cansu Yildiran, Sheung Yiu, Amin Yousefi.