Aanmeldingen voor SO Awards nu geopend!

Aanmeldingen voor SO Awards nu geopend!

06-02-2023 (10:27) - Creatie

Beroepsvereniging DuPho geeft tijdens de Selection of Dutch Photography Award (bekend als SO Award) professionele fotografen een podium. De aanmeldingen voor 2023 zijn nu geopend, tot 19 februari.  

DuPho kijkt tijdens de selectie naar de persoonlijke visie van de fotograaf en beeldbeleving. De award kent geen categorieën en ook wordt er geen onderscheid gemaakt tussen foto's in opdracht en vrij werk. De inzending kan uit losse foto's bestaan, een aantal series of een combinatie van series en losse foto's. Het mag ook een combinatie zijn van toegepast werk en vrij of autonoom werk.

De wedstrijd

Om geselecteerd te worden moet je beroepsfotograaf zijn of een studie volgen aan een erkende fotografieopleiding. Het werk in je portfolio moet gemaakt zijn in 2022, met een uitzondering voor langlopende documentaire reeksen. Een deelname kost 80 euro wanneer je geen lid bent van DuPho, en 40 euro wanneer je dit wel bent. Als student betaal je 40 euro wanneeer je geen lid bent en 20 euro wanneer je dit wel bent. De wedstrijd is een non-profit evenement. De winnaars ontvangen een geldprijs, en alle genomineerden krijgen een uitnodiging voor het netwerkdiner van DuPho en een plek op de overzichtstentoonstelling.