AI geeft nieuwe dimensie aan campagne van oorlogsroman

05-07-2023 (16:49) - Creatie

De oorlogsroman ‘Passchendaele - Operatie Rode Modder’ van Michiel Janzen wordt ondersteund door AI-generated images.

 Met Chat GPT kon al tekst worden gegenereerd, met Midjourney is het nu ook mogelijk om origineel beeld te ontwikkelen. Met behulp van Discord Bots-opdrachten worden geheel nieuwe beelden gecreëerd. Zo kan voor de oorlogsroman ‘Passchendaele - operatie Rode Modder’ niet eerder bestaand beeld van de strijd aan het westfront in WO1 worden ontwikkeld.

De campagne van de oorlogsroman Passchendaele komt canaf volgende week op social media tot leven door de toevoeging van door AI gecreëerde beelden. Hierdoor wordt geschiedenis op een visuele en boeiende manier overgebracht.

De integratie van het boek met AI geeft de social campagne van de oorlogsroman Passchendaele een compleet nieuwe dimensie. Met AI kan bovendien een groep worden bereikt die in principe niet leest, maar die door de visuele promotiecampagne wordt overgehaald om toch het boek open te slaan.

“Ik ben enorm enthousiast over de mogelijkheden die het biedt om het verhaal van Passchendaele op een meeslepende manier tot leven te laten komen,” zegt auteur Michiel Janzen. “Door de strijd in het oosten van Oekraïne is het thema oorlog belangrijker dan ooit. De vergelijking tussen de strijd om de Donbas-regio en Passchendaele in 1917, geeft de lezer een uniek inzicht in de parallellen tussen heden en verleden."

Een nieuwe wereld gaat open

"AI is een gamechanger voor deze social campagne," aldus Fritiof Eriksson, Art Director bij GivingBrandsEnergy. "Tot voor kort moesten we onder meer stockmateriaal gebruiken of beelden bewerken. Alle foto's voor deze campagne zijn met AI gecreëerd. Het is origineel beeld, deze foto's zijn uniek omdat ze niet eerder bestonden. Met AI gaat er letterlijk een nieuwe wereld open. Door AI zijn onze ideeën nu grenzenloos uitvoerbaar, waardoor we de geschiedenis kunnen doorgeven aan een breder publiek."