Amsterdamse bakkerij Kometenbrood haalt 200.000 op voor verhuizing naar NDSM-werf

22-09-2023 (13:42) - Creatie

Bakkerij Kometenbrood heeft in één week tijd bijna 200.000 euro opgehaald met een crowdfunding via het platform CrowdAboutNow.

Met nog ruim drie weken op de teller is hiermee het minimale doelbedrag bereikt, maar het maximale streefbedrag ligt op 320.000 euro. De financiering wordt gebruikt voor een broodloket en bakkerij op de Amsterdamse NDSM-werf.

Kometenbrood

De bakkerij werd in 2020 opgericht door Lard Breebaart. Wat begon als een corona hobby tijdens de eerste eerste lockdown, mondde uit in een volwaardige bakkerij aan de Kometensingel. Begin 2022 begon de ondernemer een pop-up bakkerij in de oude dansschool Eddy Spier. “Binnen een jaar basten we uit onze voegen. Daarnaast verloopt ons tijdelijke huurcontract dus moeten we verhuizen. Het is tijd dat we een vaste locatie krijgen” stelt Breebaart.

Twee nieuwe locaties

Al snel vond Kometenbrood een nieuwe locatie op de MS van Riemsdijkweg. “Op het NDSM terrein openen we een grote bakkerij met ruimte voor workshops en hebben we straks ruime openingstijden zodat je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat terecht kunt voor brood of lekkere hapjes. Daarnaast openen we een brood loket op de voormalig schietbaan op het marineterrein” vertelt Breebaart.

Crowdfunding

Om deze verhuizingen te realiseren, is financiering nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen door middel van crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Het minimale doelbedrag van 160.000 euro is inmiddels ruim bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale streefbedrag van 320.000 euro.

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in vijf jaar terugbetaald met een jaarlijks rendement van 3%. Daarnaast ontvangen investeerders beloningen zoals een jaar lang gratis brood of een uitgebreide lunch voor twee. Er kan nog geïnvesteerd worden tot 15 oktober 2023.