Amsterdamse galeries openen hun deuren tijdens Opening Galerieseizoen 2 en 3 september

Amsterdamse galeries openen hun deuren tijdens Opening Galerieseizoen 2 en 3 september

31-08-2022 (12:51) - Creatie

Op 2 en 3 september hosten GalleryViewer en Amsterdam Art de start van het galerieseizoen. De Amsterdamse galeries openen tijdens dit weekend hun deuren voor publiek met de eerste tentoonstelling van het seizoen.
 
Dit is dé kans om nieuwe hedendaagse kunst te ontdekken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in het kunstveld. GalleryViewer ontwikkelt voor de opening van het galerieseizoen een gratis plattegrond met daarop alle deelnemende Amsterdamse galeries. Deze is op 3 september verkrijgbaar op de GalleryViewer Hotspot op Keizersgracht 241 in Amsterdam.
 

Tijden en locaties

De openingstijden van de galeries tijdens de Opening van het Galerieseizoen zijn als volgt:
Vrijdag 2 september: 17:00 – 21:00 uur
Zaterdag 3 september: 11:00 – 18:00 uur
 
In de agenda van de website van Amsterdam Art is te zien welke galeries, aangesloten bij Amsterdam Art, deelnemen aan het weekend en welke tentoonstelling zij openen. Dit is aangegeven door middel van het label ‘Opening Galerieseizoen’. In totaal doen er 45 Amsterdamse galeries mee, het complete overzicht is te vinden op de website van GalleryViewer.
 

Tours

Op 3 september, van 14-16 uur, organiseert Amsterdam Art twee thematische tours langs zes galeries. Publiek kan hier gratis aan deelnemen (aanmelden verplicht).
 
TOUR 1: THIS IS FOR REAL (te voet)
Wat is echt? Wat is verbeelding? In deze tour onderzoeken we hoe werkelijkheid en verbeelding met elkaar zijn vervlochten in het werk van een aantal vooraanstaande Nederlandse en internationale fotografen. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
 
TOUR 2: THIS IS NOT FOR REAL (per fiets)
Wat is verbeelding? Wat is echt? In deze tour bezoeken we een aantal (groeps)tentoonstellingen en duiken we in een wereld van mythische verhalen, virtuele lichamen, digitale werkelijkheden en waarachtige leugens. Voor meer informatie en aanmelden klik hier.
 

Performances en artist talks

Naast openingen van tentoonstellingen zijn er ook diverse events tijdens de Opening van het Galerieseizoen. Zo viert Galerie Ron Mandos op 2 en 3 september 15 jaar Best of Graduates met performances van Branko Miliskovic (Best of Graduates 2009) en Sveske Ourø en Pedro Kastelijns (beiden Best of Graduates 2022). Op zaterdag 3 september organiseert Galerie Fleur & Wouter een artist talk met Dodi Espinosa en geeft Carmen Schabracq een performance. No Man’s Art Gallery vormt het podium voor de afterparty op 3 september (18:00 – laat). Dit event is extra feestelijk: het is zowel de opening van de tentoonstelling Lejano de todas partes van Alejandro Galván als het vierjarig jubileum van de galerie.
 

Online catalogus

Alle tijdens de Opening van het Galerieseizoen tentoongestelde kunstwerken zijn te zien in de online catalogus op Galleryviewer. Naast de mogelijkheid om het aanbod te filteren op prijs en techniek (bijvoorbeeld schilderkunst of fotografie) biedt GalleryViewer achtergrondinformatie over de kunstenaars, met filmpjes, aanbevelingen en hoogtepunten uit hun oeuvre.
 
 
Foto: Galerie Fleur & Wouter - The Day of The Donkey - Carmen Schabracq en Dodi Espinosa